MANTICI GÜLTEN ANA SİTE SAĞ
29 Nisan 2024
SEÇ SİGORTA LOGO SON

Yeni İşim Girişim

Düzce Üniversitesi “GençKal” Topluluğu tarafından “Yeni İşim Girişim” etkinliği düzenlendi.

14 Aralık 2016 Çarşamba 17:16
Okunma
Yeni İşim Girişim

Düzce Üniversitesi “GençKal” Topluluğu’nun düzenlediği “Yeni İşim Girişim” etkinliği, Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Kültür Merkezi İstiklal Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe; Düzce Teknopark Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özkan Şahin, Nakliyemkolay.com’un kurucusu ve CEO’su Önder Türker, işadamı Cem Doğan Cebeci, işadamı Cemal Aksan ve davetli misafirler katıldı.
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Teknopark Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özkan Şahin, son dönemde Üniversitemizde düzenlenen girişimcilik kursları ve etkinliklerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başladı. Girişimci, üretken nesiller yetiştirmenin üzerinde duran Şahin, bunu hayata geçirmek için eğitimin yanında öğrencileri bu tür programlarla bilgilendirmenin önemli olduğunu ifade etti.
Girişimciliğin doğuştan gelen bir özellik olmadığını belirten Yrd. Doç. Dr. Özkan Şahin, insanın aldığı eğitim ve kazandığı deneyimlerle iyi bir girişimci olabileceğini söyleyerek girişimcilerin deneyimlerini, saha eğitimi ve sektör temsilcilerinin katıldığı etkinliklerle elde edebileceğini vurguladı.
Yılın ilk etkinliğini düzenlediklerini ifade eden GençKal Topluluk Başkanı Merve Bülbül, Topluluğun; Türkiye Kalite Derneği’nin üniversite kolu olduğunu belirterek kalite ve çağdaş yönetim anlayışını öğrenip içselleştirmek, liderlik niteliklerine sahip üniversite öğrencileri yetiştirmek ve gençleri değişen iş dünyasına hazırlamak gibi amaçlarının olduğunu dile getirdi.
Açılış konuşmalarının sonrasında sunumunu yapmak üzere kürsüye davet edilen Nakliyemkolay.com’un kurucusu ve CEO’su Önder Türker, ülke olarak çok zor zamanlardan geçtiğimizi ve çıkış yolunun sadece çalışmak olduğunu söyledi. Eğitim ve çalışma hayatından örnekler veren Türker, çok çeşitli iş kollarında çalıştığını ancak mutlu olamadığını ifade ederek kendi işinin patronu olmak için şirket kurduğunu ve girişimciliğe adım attığını sözlerine ekledi.
Etkinliğin bir diğer konuşmacısı iş adamı Cem Doğan Cebeci, iş hayatına atıldığı dönemden ve sonrasında karşılaştığı zorluklardan bahsetti. İş hayatına başalamadan önce her şeyi hesapladığını belirten davetli konuşmacı, hesapta olmayan birçok şeyin de iş hayatına atılınca ortaya çıktığına dikkat çekerek öğrencilerimize, iş hayatında karşılaşabilecekleri sorunlara karşı hazırlıklı olmaları tavsiyesinde bulundu.
Etkinliğin son konuşmasını gerçekleştiren iş adamı Cemal Aksan, kendi öğrencilik dönemlerinde kariyer etkinliklerinin fazla yapılmadığını dile getirerek günümüzdeki üniversite öğrencilerinin daha şanslı olduğunu ifade etti. Bu tür etkinliklerin öneminin iş hayatına atıldıktan sonra ortaya çıkacağını söyleyen Aksan, standart bir mezuniyetin önüne geçebilmek, iş hayatına değer katabilmek ve yarışta bir adım önde olabilmek için etkinlikte paylaşılan fikirlerin çok önemli olduğuna vurgu yaptı.
Günümüzde birilerinin desteği olmadan bir yerlere gelinemeyeceği gibi yanlış bir algının varlığına dikkat çeken Cemal Aksan, bunun yanlış bir düşünce olduğunu kendisinin başarı hikayesinden örnekler vererek açıkladı.
Etkinlik, davetli konuşmacılara teşekkür plaketi takdiminin ardından sona erdi.
 

SEÇ SİGORTA LOGO SON
Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Şeker Oto Kiralama

TÜM KATEGORİLER

  1. Güncel
  2. Siyaset
  3. Ekonomi ve İş Dünyası
  4. Eğitim
  5. Asayiş
  6. Sağlık
  7. Spor
  8. Sektörel
  9. Kültür Sanat
Düzce Arti Dergisi, Yaşadığınız Kentteki Herşeyin Bir Fazlası.