MANTICI GÜLTEN ANA SİTE SAĞ
29 Nisan 2024
SEÇ SİGORTA LOGO SON

“varoluşunu Gizleyen Varlık, İnsan”

​​​​​​​Düzce Üniversitesi’nde "Varoluşunu Gizleyen Varlık: İnsan" Üzerine Konuşuldu

17 Aralık 2019 Salı 20:00
Okunma
“varoluşunu Gizleyen Varlık, İnsan”

Düzce Üniversitesi Felsefe Topluluğu tarafından düzenlenen “Varoluşunu Gizleyen Varlık: İnsan” başlıklı konferans, Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Kültür Merkezi İstiklal Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konferansa; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Uludağ Üniversitesi Sistematik Felsefe ve Mantık Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. A. Kadir Çüçen, öğretim elemanları ve öğrenciler katılım sağladı.

Programın açılışında konuşan Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Üniversite olarak faydalı ve anlamlı birçoketkinlik düzenlediklerini belirterek sözlerine başladı. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı olduğu dönemde Felsefe bölümünün kurulması sürecinden bahseden Prof. Dr. Genç, bölümü desteklediklerini dile getirerek “Bırak bu felsefeyi, bırak bu edebiyatı.” cümlesinindoğru olmadığına vurgu yaptı. Katılımcılara ve Felsefe Topluluğu’nateşekkür edenProf. Dr. İlhan Genç, sözü davetli konuşmacı Prof. Dr. Abdülkadir Çüçen’e bıraktı.

Prof. Dr. A. Kadir Çüçenkonuşmasında, felsefenin varlığı araştırdığını, amacını ise varlığın gerçekten ne olduğunu kavramak şeklinde açıkladı. Heidegger’a göre, felsefenin tüm nesne ve şeylerin kaynağı olduğunu söyleyerek temelinin varlıkla ilgili olduğunu sözlerine ekledi. Varlığı ararkendüalist kavramlara dikkat edilmesi gerektiğini belirten konuşmacı, “Varlık oluş, varlık görünüş, insan eşittir ruh” kavramlarını açıkladı.

Varlığın türünün değil; var olmanın, varlığın ne anlama geldiğinin önemine dikkat çeken Çüçen, “Varlığın anlamının açığa çıkacağı ya da kendisini açtığı tek varlık insan varoluşudur.” diyerek Heidegger’infenemoloji yöntemine değindi.

Dilin varlığının hakikat olduğunu belirten Prof. Dr. A. Kadir Çüçen, sanatın hiçle yüzleşmemizi sağladığını vurguladı. Yokluğu ve hiçliği görerek varlığımızı anlamamız gerektiğini dile getiren davetli konuşmacı, varoluşu açma, ortaya koyma, gerçekleştirme ve kendimiz olma dilekleriylekonuşmasını noktaladı.

Program, soru-cevap bölümü ve hediye takdiminin ardından sona erdi.

SEÇ SİGORTA LOGO SON
Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Şeker Oto Kiralama

TÜM KATEGORİLER

  1. Güncel
  2. Siyaset
  3. Ekonomi ve İş Dünyası
  4. Eğitim
  5. Asayiş
  6. Sağlık
  7. Spor
  8. Sektörel
  9. Kültür Sanat
Düzce Arti Dergisi, Yaşadığınız Kentteki Herşeyin Bir Fazlası.