MANTICI GÜLTEN ANA SİTE SAĞ
21 Mayıs 2024
SEÇ SİGORTA LOGO SON

Uluslararası Eurbee Kongresi’nde,

DAGEM’in Bilimsel Çalışmalarına Uluslararası EurBee Kongresi Katılımcılarından Büyük İlgi

26 Eylül 2016 Pazartesi 21:23
Okunma
Uluslararası Eurbee Kongresi’nde,

2009 yılında kurulan ve arıcılık temalı proje ile 2011 yılında Ülkemize ilk ve tek olarak Avrupa Girişimcilik Ödülü’nü kazandıran Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) çalışmalarını ve tanıtımını yurt dışında da sürdürüyor.
Bu kapsamda DAGEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, Romanya’nın Cluj-Napoca kentinde düzenlenen Uluslararası EurBee Kongresi’nde, Ülkemizi ve Üniversitemizi üçü sözlü ikisi poster olmak üzere toplamda 5 bildiriyle temsil etti.
Bu yıl yedincisi düzenlenen ve üç gün süresince devam eden kongrede, toplam 50 farklı ülkenin üniversite ve araştırma kurumlarından 300’ün üzerinde katılımcı yer aldı. Bilimsel programın yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklerin de gerçekleştirildiği EurBee Kongresi’nde Kekeçoğlu, birçok ülkeden bilim insanına Üniversitemizi tanıtarak onlara arıcılık alanında gerçekleştirdikleri projeleri anlatarak yaptıkları bilimsel faaliyetler hakkında bilgiler verdi.
Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu; “A Case Study, Morphometric Divergence Through Loss of original Traits of Anatolian Honey Bees: Dangerous Outcome for Turkish Beekeeping”, “The Control Of Varroa mite (Varroa destructor) in Hygienic Honeybee Colonies”, “Evaluation of Therapeutic Effects of Propolis Against Alpha Amanitine Toxicity in Mice” başlıkları altında 3 adet sözlü sunum gerçekleştirirken, “New Honeybee (Apis mellifera L.) Genotype in Western Black Sea of Turkey” ve “Is Possible Propolis Composition to Fix?” başlıklarıyla poster sunumunu tamamladı.
Kongre boyunca farklı ülkelerden gelen bilim insanları ile ikili görüşmeler yaptıklarını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, üniversite ve özel kuruluşlarla yapılan görüşmelerle DAGEM’in yurt dışı bağlantılarını her geçen gün daha da güçlendirdiklerini belirterek uluslararası katılımlı kongrelerle, Üniversitemizi ve Ülkemizi tüm dünyaya tanıtma fırsatını elde ettiklerini sözlerine ekledi.


 

SEÇ SİGORTA LOGO SON
Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Son Dakika
Güncel 2 gün önce
R
Güncel 2 gün önce
R
Güncel 2 gün önce
R
Güncel 2 gün önce
R
Güncel 2 gün önce
R
Güncel 2 gün önce
R
Şeker Oto Kiralama

TÜM KATEGORİLER

  1. Güncel
  2. Siyaset
  3. Ekonomi ve İş Dünyası
  4. Eğitim
  5. Asayiş
  6. Sağlık
  7. Spor
  8. Sektörel
  9. Kültür Sanat
Düzce Arti Dergisi, Yaşadığınız Kentteki Herşeyin Bir Fazlası.
pekintaş 19 mayıs