MANTICI GÜLTEN ANA SİTE SAĞ
3 Mayıs 2024
SEÇ SİGORTA LOGO SON

“Tılsımlı Konuralp”

Çini sergisi Antik Tiyatro’da sanatseverlerle buluşuyor

29 Temmuz 2023 Cumartesi 23:15
Okunma
“Tılsımlı Konuralp”

Düzce’de uzun yıllar çini sanatını icra eden ve bu sanatı bölge insanına tanıtıp sevdiren Harun Agâh Altay, ilk kişisel çini sergisini Konuralp Antik Kent’te açıyor.

Tarihi iki bin yılı aşan ve son yıllarda yapılan kazı çalışmalarıyla kalıntıların gün ışığına çıktığı Konuralp Antik Tiyatro alanında geçtiğimiz yıl ilk kez bir tiyatro gösterisi yapılmıştı.

Düzce ‘nin antik turizme açılan kapısı olan Konuralp (Prusias Ad Hypium), yeni bir etkinliğe daha kapılarını açıyor.

Buna göre alanda bugüne kadar ilk kez bir kişisel sergi açılacak.

Tıpkı iki bin yıl önce olduğu gibi Antik Tiyatro bölümü günümüzde de tiyatro ve sergi etkinliklerine sahne oluyor.

Altay, bu vesileyle yaklaşık iki yıldır Konuralp’teki pek çok motif ve figürleri Geleneksel Türk Çini sanatıyla buluşturdu.

Yaklaşık otuz eserin yer alacağı sergiyi özellikle “Dünya Düzce Günleri” etkinliklerine denk getirdiğini dile getiren Harun Agâh Altay, “Düzce’nin turizmde hak ettiği yere gelebilmesi için ufak da olsa katkımız olsun istiyorum. Düzce’de çini sanatını insanlar yeterince tanımıyor. Bu vesileyle Konuralp’teki heyecan verici kazılara bir heyecan daha getirmeyi amaçladım. Burada ne kadar çok etkinlik yapılırsa turizme katkısı o kadar çoğalır. Antik dönemde bu bölgenin sanatsal etkinliklere sahne olduğunu biliyoruz. Günümüzde neden bu devam etmesin. Amacımız başta resim ve el sanatları sergileri olmak üzere Konuralp temalı çalışmaların bu mekanda dünyaya duyurulmasını sağlamaktır. Bu vesileyle tüm sanatçı dostlarımızı Konuralp’te sergi açmaya davet ediyoruz.” dedi.

Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesi’nin de destek verdiği sergi 4 Ağustos Cuma günü saat 14:30’da açılacak ve 6 Ağustos’a kadar ziyaret edilebilecek.

SEÇ SİGORTA LOGO SON
Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Şeker Oto Kiralama

TÜM KATEGORİLER

  1. Güncel
  2. Siyaset
  3. Ekonomi ve İş Dünyası
  4. Eğitim
  5. Asayiş
  6. Sağlık
  7. Spor
  8. Sektörel
  9. Kültür Sanat
Düzce Arti Dergisi, Yaşadığınız Kentteki Herşeyin Bir Fazlası.