MANTICI GÜLTEN ANA SİTE SAĞ
18 Mayıs 2024
SEÇ SİGORTA LOGO SON

Seyyar Sandık Uygulaması

Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler seçimlerine ilişkin seçim takvimini yayımladı.

02 Ocak 2019 Çarşamba 22:16
Okunma
Seyyar Sandık Uygulaması

Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler seçimlerine ilişkin seçim takvimini yayımladı.

Seçim takvimine göre hastalığı veya engeli nedeniyle yatağa bağımlı olanların, yataklarında oy kullanabilmelerine imkân tanıyan seyyar sandık uygulamasından faydalanabilmesi için 4-17 Ocak tarihlerinde İlçe Seçim Kurullarına veya iletilmek üzere mahalle muhtarlıklarına başvurmaları gerekiyor.

Ak Parti İl Seçim İşleri Başkanı Av. Servet Rutci, yaptığı açıklamada" İlk olarak 24 Haziran 2018 seçimlerinde uygulanan ve vatandaşın oldukça memnun kaldığı bu uygulamanın, yine il ve ilçe merkezlerinde gerçekleşeceğini vurguladı.

 24 Haziran seçimlerinde Seyyar Sandıkta oy kullananların tekrar engeli veya hastalığı nedeniyle yatağa bağımlı olduğuna dair rapor almasına gerek olmadığını, bu kişilerin eski raporlarıyla Seyyar Sandık Talep Formu doldurup muhtarlıklara teslim etmelerinin yeterli olduğunu ifade eden İl Seçim İşleri Başkanı Servet Rutci, vatandaşların bir yakını vasıtasıyla mutlaka 4-17 Ocak tarihlerinde muhtarlıklara başvurmaları gerektiğini hatırlattı.

Sandığı vatandaşın ayağına getiren Seyyar Sandık uygulaması ilk olarak 24 Haziran 2018 Seçimlerinde uygulanmış ve büyük rağbet görmüştü.

Seyyar Sandık Kurulu Talep Formu, YSK’nın internet sitesinden edinileceği gibi İlçe Seçim Kurulları ve Muhtarlıklardan da alınabilecektir."ifadelerini kullandı

SEÇ SİGORTA LOGO SON
Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Şeker Oto Kiralama

TÜM KATEGORİLER

  1. Güncel
  2. Siyaset
  3. Ekonomi ve İş Dünyası
  4. Eğitim
  5. Asayiş
  6. Sağlık
  7. Spor
  8. Sektörel
  9. Kültür Sanat
Düzce Arti Dergisi, Yaşadığınız Kentteki Herşeyin Bir Fazlası.