MANTICI GÜLTEN ANA SİTE SAĞ
17 Mayıs 2024
SEÇ SİGORTA LOGO SON

Şehitler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

24 Temmuz 2016 Pazar 19:15
Okunma
Şehitler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Düzce Sivil Toplum Kuruluşları tarafından organize edilen 15 Temmuz Demokrasi şehitlerine yönelik gıyabi cenaze namazı Cedidiye camiinde protokolün ve vatandaşların katılımıyla kılındı.

Düzce Cedidiye Camiinde 15 Temmuz’da Fettullahçı terör örgütüne mensup askerlerin darbe girişiminde şehit olan vatandaşlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Düzce Valisi Ali Fidan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, STK Başkanları, AK Parti Yönetim  Kurulu üyeleri, Gençlik Kolları ve vatandaşlar katıldı. Düzce Valisi Ali Fidan, devlete, milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkan millete ve Düzcelilere teşekkür eden bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından camii önünde toplanan vatandaşlara ilk olarak Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı İsa Şengüloğlu, “ Bizleri darbelerle susturulan ezanlardan, azanlarla durdurulan darbelere kavuşturan Allah’a hamd ve sena ederiz. Milli iradeye, ülkemizin birliğine, bütünlüğüne ve huzuruna karşı 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen menfur darbe, terör ve ihanet girişimini şiddetle lanetliyoruz” dedi.

Milletin canı pahasına da olsa milli iradesini ortaya koyarak darbeyi ve darbeci zihniyeti, iç ve dış destekçilerini bertaraf ettiğinin altını çizen Şengüloğlu, “ Gücünü imandan alan ve İslam hamuru ile yoğrulmuş olan milletimiz,  ihanet ve dalalet üstüne kurulmuş şebekenin planlarını ve namlusunu Müslüman halka doğrultan darbecilere karşı şehitler ve yaralılar vererek kararlılığını ortaya koymuş ve tüm dünyaya da ders vermiştir” diye konuştu.

Darbeye karşı meydanları dolduran halka teşekkür eden Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı İsa Şengüloğlu, “ Halk ile bütünleşerek bu hain emelleri boşa çıkaran milli iradenin meşru temsilcisi Cumhurbaşkanına, Hükümetimize ve bu iradeye sahip çıkan güvenlik birimlerine, tüm siyasi parti temsilcilerine ve sivil toplum kuruluşlarına, ayrıca darbeye karşı duruşta üstün gayretler gösteren medya mensuplarına teşekkür ederiz.

Bu süreçte milletimizin onurunu, izzetini ve devletimizi korumak için sokaklara inerek şehitlik mertebesine kavuşan değerli vatan evlatlarına Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Allah bu millete bir daha böyle günler göstermesin” ifadelerinde bulundu.

Basın açıklamasının ardından Düzce Müftüsü Selami Emen, gıyabi cenaze namazını kıldırdı. 

SEÇ SİGORTA LOGO SON
Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Şeker Oto Kiralama

TÜM KATEGORİLER

  1. Güncel
  2. Siyaset
  3. Ekonomi ve İş Dünyası
  4. Eğitim
  5. Asayiş
  6. Sağlık
  7. Spor
  8. Sektörel
  9. Kültür Sanat
Düzce Arti Dergisi, Yaşadığınız Kentteki Herşeyin Bir Fazlası.