MANTICI GÜLTEN ANA SİTE SAĞ
3 Mayıs 2024
SEÇ SİGORTA LOGO SON

Şehir Tiyatroları ‘Perde’ Dedi

Tiyatro Sezonu ‘Aşk Ve Gurur’ İle Açılış Yaptı

31 Ocak 2024 Çarşamba 19:00
Okunma
Şehir Tiyatroları ‘Perde’ Dedi

Düzce Belediyesi Şehir Tiyatrosu (DBŞT) , 2024-2025 tiyatro sezonunun ilk gösterimini 'Aşk ve Gurur' adlı dram türündeki oyunu ile yaptı.

Düzce Belediyesi Şehir Tiyatrosu (DBŞT) 2024 - 2025 tiyatro sezonunu, Türk edebiyatının, insanın karanlık tarafını anlatan derin ve sessiz ustası Nahid Sırrı Örik’in; bugüne dek hiç sahnelenmeyen bir yapıtı olan ‘Aşk ve Gurur’ adlı dram oyunu ile açtı.

Düzce Belediyesi Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezinde sergilenen ve Onur Urhan’ın yönettiği, müziklerini Akın Özdemir’in yaptığı oyunun galasına Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Günden, Oya Kocaman, Okan Kaltu ve Burçin Sarıcan ile belediye birim müdürlerinin yanı sıra çok sayıda Düzceli tiyatrosever katılım sağladı.

Oyunun bitiminde muhteşem sahne performansından ötürü seyirciler tarafından dakikalarca alkışlanan oyun, önümüzdeki hafta kandil dolayısıyla Çarşamba günü tiyatroseverlerle buluşturulurken, sonrasında her hafta Salı akşamları ücretsiz olarak Düzcelilere sahnelenecek.

Tiyatroseverler 153 Beyaz Masa ve Kültür Müdürlüğü’nün 0535 928 70 76 numaralı telefon numaraları üzerinden rezervasyon yaptırabilecek.

Türkiye Cumhuriyetinin 1930’lu yıllarında Ankara’da bir konakta geçen hikayenin anlatıldığı oyunun konusu kısaca şu şekilde; “Sacide ve Macide adlı iki kardeş arasında gizli bir rekabet yaşanmakta. Celal’le nişanlı olan Sacide ile Celal’e âşık olan Macide arasındaki bu rekabet, Sacide’nin zenginlik ve debdebeyi tercih etmesine kadar sürer. Ancak bu tercihle rekabet sona ermez, aksine körüklenir. Bu çekişmeli aşkta, güzellik-çirkinlik, iyilik-kötülük, zafer-mağlubiyet hep iç içedir. Ve belki de galiptir.”

SEÇ SİGORTA LOGO SON
Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Şeker Oto Kiralama

TÜM KATEGORİLER

  1. Güncel
  2. Siyaset
  3. Ekonomi ve İş Dünyası
  4. Eğitim
  5. Asayiş
  6. Sağlık
  7. Spor
  8. Sektörel
  9. Kültür Sanat
Düzce Arti Dergisi, Yaşadığınız Kentteki Herşeyin Bir Fazlası.