MANTICI GÜLTEN ANA SİTE SAĞ
19 Mayıs 2024
SEÇ SİGORTA LOGO SON

Sanayi Üretim Endeksi Yüzde 5,2 Arttı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, 2017 yılı Ağustos ayına ait Sanayi Üretim Endeksini değerlendirdi:

09 Ekim 2017 Pazartesi 20:51
Okunma
Sanayi Üretim Endeksi Yüzde 5,2 Arttı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, 2017 yılı Ağustos ayına ait Sanayi Üretim Endeksini değerlendirdi:

2017 yılı Ağustos ayında takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %5,2 artmıştır. Arındırılmamış endekste yıllık bazda %3,8 artış gözlenirken, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki aya göre %0,1 azalmıştır.

  • Sanayi üretimi üçüncü çeyreğin ikinci ayında da güçlü büyümesine devam etmiştir. Bu veriler üçüncü çeyrekte de ülke büyümesinin sürükleyici gücünün sanayi üretimi olacağını göstermektedir.
  • Sanayi üretiminin güçlü artışında iç ve dış pazarlardaki toparlanma etkili olmuştur.
  • Sanayi sektörünün milli gelir içindeki payı önceki yıllara göre artmaya başlamıştır. Türkiye sanayi sektörünün etkin olmasıyla dengeli bir büyüme yörüngesi yakalamaktadır. Mal ihracatımızın yaklaşık %95’inin imalat sanayi sektörü tarafından yapıldığı göz önüne alınırsa sanayinin ülke büyümesinde ve ekonominin genel sağlığı üzerindeki önemi daha net ortaya çıkmaktadır.
  • Sanayi üretiminin alt detaylarında sanayi büyümesinin dayanıklı tüketim mallar üretimindeki artıştan ve yatırım malları üretimindeki artıştan kaynaklandığı görülmektedir. Uzun vadeli risklerin alınabildiği, beklentilerin arttığı dönemlerde yapılan bu harcamalar hem ülke içinde hem de ihracat pazarlarımızda harcama ve yatırım iştahının arttığına ve beklentilerin olumluya döndüğüne işaret etmektedir.

Bu ay içince yayınlanan Orta Vadeli Program’da 2017 yılı büyüme tahmini %4,4’den %,5’e yükseltilmiştir. 2018 yılında da benzer şekilde %5,5 program öngörüsü olarak yer almıştır. OVP‘de önümüzdeki dönemlerde de ülke büyümesinin sanayi öncülüğünde gerçekleşeceği, ana hedefin ürettiğimiz ürünlerde katma değerin dolayısıyla rekabetçiliğin artırılması olduğu anlaşılmaktadır. Bu programda sanayicinin karşılaştığı bürokratik engellerin azaltılmasından, sanayide dijital dönüşümün hızlandırılmasına, finansmana erişim noktasında yeni enstrümanların kazandırılmasına kadar bir çok alanda hedef belirlenmiştir. Hükümetimizin sanayicimizin her daim yanında olması ve sanayi üretimine odaklanması sanayicimize ayrı bir güç vermektedir. Önümüzdeki dönemlerde pazarların toparlanmaya başlamasıyla birlikte sanayimiz ekonominin tamamını yukarıya taşımaya devam edecektir.

SEÇ SİGORTA LOGO SON
Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Son Dakika
Güncel 1 gün önce
R
Güncel 1 gün önce
R
Güncel 1 gün önce
R
Güncel 1 gün önce
R
Güncel 1 gün önce
R
Güncel 1 gün önce
R
Şeker Oto Kiralama

TÜM KATEGORİLER

  1. Güncel
  2. Siyaset
  3. Ekonomi ve İş Dünyası
  4. Eğitim
  5. Asayiş
  6. Sağlık
  7. Spor
  8. Sektörel
  9. Kültür Sanat
Düzce Arti Dergisi, Yaşadığınız Kentteki Herşeyin Bir Fazlası.
pekintaş 19 mayıs