MANTICI GÜLTEN ANA SİTE SAĞ
25 Nisan 2024
SEÇ SİGORTA LOGO SON

Pahang Üniversitesi Heyeti, Düzce Üniversitesi’nde

​​​​​​​malezya’nın Pahang Üniversitesi Heyeti Düzce Üniversitesi’ni Ziyaret Etti

14 Haziran 2022 Salı 20:51
Okunma
Pahang Üniversitesi Heyeti, Düzce Üniversitesi’nde

Malezya’nın önemli yükseköğretim kurumları arasında yer alan Pahang Üniversitesi’nden gelen heyet, ikili ilişkileri geliştirmek, ortak projeler yürütmek ve karşılıklı tecrübelerden faydalanmak amacıyla Düzce Üniversitesi’ne bir ziyaret programı düzenledi.

Pahang Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mohd Rosli Hainin, Uluslararası İlişkiler Merkezi Direktörü Doç. Dr. Mohd Azmir Mohd Azhari ve Uluslararası İlişkiler Merkezi Yöneticisi Norul Fadilah Abdullah’tan oluşan konuk heyeti, Düzce Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlhan Genç, Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü Doç. Dr. Uğur Hasırcı ile Düzce Üniversitesi yetkilileri karşıladı.

Konuk heyeti Düzce Üniversitesi’nde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Vekili Prof. Dr. İlhan Genç, Düzce Üniversitesi’nin uluslararasılaşma konusunda önemli mesafeler kat ettiğine işaret ederek ziyaretin önemine vurgu yaptı. Pahang Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mohd Rosli Hainin ise kendilerine gösterilen yakın ilgi için teşekkürlerini ileterek mesleki eğitim, uzmanlaşma ve değişim hareketleri gibi birçok alanda iş birliklerini geliştirmek istediklerini ifade etti.

Rektörlük’te gerçekleşen görüşmenin ardından Çalıştay Salonu’ndaki toplantıya geçildi. Programda, Pahang Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mohd Rosli Hainin, “Malezya'da Mesleki Eğitim ve UMP” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Pahang Üniversitesi’nin, Malezya’daki 4 teknik üniversiteden birisi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Mohd Rosli Hainin, Üniversitenin; akademik birimleri, araştırma imkanları, laboratuvarları, dünya sıralamalarındaki başarıları ve kampüs olanakları hakkında bilgiler paylaştı. Uygulamalı mühendislik bilimleri ve mesleki eğitimde yeni bölümler açmak istediklerini belirten Prof. Dr. Mohd Rosli Hainin, bu konudaki tecrübeleri yerinde görmek için Düzce Üniversitesi’ni ziyaret ettiklerini sözlerine ekledi.

Konuk Rektör Vekili’nin ardından Düzce Üniversitesi Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü Doç. Dr. Uğur Hasırcı, Bölgesel Kalkınma Üniversitesi ilan edilen Düzce Üniversitesi’nin, çevre konusunda “Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı”, sağlık konusunda ise “Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp” alanındaki katma değerli faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, arıcılık ve tıbbi mantar üretimi faaliyetleriyle bölgesel kalkınmaya önemli boyutta etki eden Düzce Üniversitesi’nin, akademisyenleri ve bölge çiftçileriyle el ele vererek geliştirdiği örnek yerel kalkınma modeliyle ilgili bilgiler paylaşan Doç. Dr. Uğur Hasırcı, Türkiye’nin en büyük Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi’nin Düzce Üniversitesi bünyesinde bulunduğunu belirterek bölgesel kalkınmada gelinen noktayı özetledi.

Gerçekleşen ve öngörülen Meslek Yüksekokulu düzenlemeleri ve mesleki eğitime ilk defa yeni ve farklı bir bakış açısı getiren İstihdam Meleği (İS-ME) projesi konusunda da bilgiler aktaran Doç. Dr. Uğur Hasırcı; Düzce Üniversitesi öğrencilerinin henüz öğrencilik aşamasındayken, hedef firmalar ile birebir eşleşerek istihdamını sağlamayı ve sektörlerin nitelikli personel ihtiyacını karşılamayı amaçlayan İstihdam Meleği Projesi ile öğrencilere ve iş dünyasına önemli avantajlar sunulduğunu dile getirdi.

Daha sonra Düzce Üniversitesi Üretim Merkezi ziyaretiyle programlarına devam eden konuk heyete,  yine Doç. Dr. Uğur Hasırcı tarafından bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi. Düzce Üniversitesi Üretim Merkezi’nin; GMP, ISO 9001 ve ISO 22000 Sertifikaları ile ilk Helal Sertifikası’nı teslim alarak, evrensel standartlarda üretim yeteneğini belgelendirdiğini belirten Doç. Dr. Hasırcı, Merkezde; Düzce Üniversitesi’nin yeni markası olan Univera logolu tüm ürünleri, sadece Düzce Üniversitesi uzman personeli eliyle ürettiklerini dile getirdi. Endüstriye nitelikli fason üretim hizmeti de verdiklerinin altını çizen Hasırcı, Üretim Merkezi’nde ayıca Düzce Üniversitesi koordinatörlüğünde bölge halkı tarafından üretilen tıbbi bitki, tıbbi mantar ve arıcılık ürünlerinin, katma değerli nihai ürüne dönüştürüldüğünü de vurguladı.

Üretim Merkezi ziyaretinin ardından Düzce Üniversitesi’nin Yığılca’daki Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi’ni (DAGEM) de ziyaret eden Pahang Üniversitesi heyeti, burada Arıcılık Programı Öğr. Gör. Tuğçe Çaprazlı’nın, Merkez’in faaliyetleriyle ilgili sunumunu dinledi. Ziyarette, Yığılca Belediye Başkanı Rasim Çam da yer aldı. Bölge ve ülke arıcılığının geliştirilmesi ve sektörde yaşanan sorunların çözümüne katkı sağlanması konusunda sayısız faaliyette bulunan DAGEM’in, hem bilimsel, hem de sosyo-ekonomik konularda projeler üretmeyi öncelikli hedefi olarak belirlediğini söyleyen Öğr. Gör. Tuğçe Çaprazlı, Merkezde moleküler temelli araştırmalar ile arı biyolojisi, arı ıslahı, arı ırkları, arı hastalıkları, arı ürünleri, arıcılıkta kullanılan modern ekipmanların geliştirilmesi ve arıcı eğitimi ile ilgili yürüttükleri projelerden örnekler verdi. DAGEM’in ürettiği bal, propolis, polen ve arı sütü gibi ürünlerin DAGEM tescilli markasıyla tüketicilerle buluştuğunu da dillendiren Çaprazlı ve DAGEM ekibi, Arıcılık Programı hakkında da konuk heyeti bilgilendirerek uygulama sahalarıyla ilgili bilgiler verdi.

Son olarak Düzce Meslek Yüksekokulu’nu ziyarete den konuk heyete Düzce Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali Etem Gürel, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Hüseyin Aydın, Öğr. Gör. Seymen Çiftçi ile Öğr. Gör. Aysun Şahin ve akademisyenler tarafından “Düzce Meslek Yüksekokulu ve IS-ME Projesi Entegrasyonu” konusunda bilgiler paylaşıldı. Ülkemizin çeşitli sektörlerine yönelik bilgili, nitelikli ve donanımlı ara elaman yetiştiren Düzce Meslek Yüksekokulu’nun atölye ve laboratuvarını da ziyaret eden Pahang Üniversitesi heyeti, Düzce Üniversitesi’ndeki mesleki eğitim hakkında bilgiler alarak ziyaret programlarını tamamladı.

 

 

SEÇ SİGORTA LOGO SON
Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Şeker Oto Kiralama

TÜM KATEGORİLER

  1. Güncel
  2. Siyaset
  3. Ekonomi ve İş Dünyası
  4. Eğitim
  5. Asayiş
  6. Sağlık
  7. Spor
  8. Sektörel
  9. Kültür Sanat
Düzce Arti Dergisi, Yaşadığınız Kentteki Herşeyin Bir Fazlası.