MANTICI GÜLTEN ANA SİTE SAĞ
5 Mayıs 2024
SEÇ SİGORTA LOGO SON

Özlü’den Bir Kalıcı Eser Daha

“Kafkasların sürgünü anabilecekleri bir mekanları oldu”

07 Şubat 2024 Çarşamba 18:00
Okunma
Özlü’den Bir Kalıcı Eser Daha

Kafkas toplumunun Türkiye’ye sürgün sürecindeki acılarını ve kültürlerini yansıtan “Kafkas Anıt Rölyefi” Düzce Sabiha Ulusoy Kütüphanesi’nin bahçesinde yerini aldı. 19. yüzyılda Türkiye’ye göç eden Kafkas halklarının Düzce’deki ilk yerleşim yerlerinden biri olan Uzunmustafa Mahallesi’nde, “Kafkas Anıt Rölyefi”nin yapımı tamamlandı.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün talimatı ile hazırlanarak Sabiha Ulusoy Kütüphanesi bahçesinde yerini alan 2,2 metre yüksekliğindeki ve 8 metre genişliğindeki anıt, Kafkas toplumlarının acılarını ve kültürlerini yansıtıyor.

Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir kalıcı eseri daha şehre kazandırdıklarını ifade eden Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “Uzunmustafa Mahallesi’ne çok muhteşem bir Kafkas Anıtı yaptık. Kafkas toplumlarının Düzce’ye gelip yerleştikleri ilk mahalle Uzunmustafa’dır. Burada insanların bu mahalleye karşı bir duygusal bağı var. Sabiha Ulusoy Kütüphanemizin bulunduğu, eski konak parkımızda yerini alan bu eser, Türkiye’de eşi benzeri olmayan, kalıcı bir eserdir. Düzce’de kültürlerini, gelenek ve göreneklerini yaşatarak yeni nesillere aktarmaya devam eden Kafkas vatandaşlarımızın, sürgünün yıldönümünde anma törenlerini yapabilecekleri bir mekanları oldu. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

SEÇ SİGORTA LOGO SON
Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Şeker Oto Kiralama

TÜM KATEGORİLER

  1. Güncel
  2. Siyaset
  3. Ekonomi ve İş Dünyası
  4. Eğitim
  5. Asayiş
  6. Sağlık
  7. Spor
  8. Sektörel
  9. Kültür Sanat
Düzce Arti Dergisi, Yaşadığınız Kentteki Herşeyin Bir Fazlası.