MANTICI GÜLTEN ANA SİTE SAĞ
29 Nisan 2024
SEÇ SİGORTA LOGO SON

Özel Olarak Desteklenecek…

Düzce Üniversitesi, “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması” projesi kapsamında özel olarak teşvik edilecek ve desteklenecek beş üniversite arasına girme başarısı gösterdi.

18 Kasım 2016 Cuma 00:29
Okunma
Özel Olarak Desteklenecek…

Kurulduğu 2006 yılından bu güne gerek eğitim-öğretim, gerek bilimsel faaliyet ve gerekse sürdürülebilir kalkınma alanlarında öncü çalışmalar gerçekleştiren Düzce Üniversitesi, bu hizmetlerinin karşılığı olarak “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması” projesi kapsamında özel olarak teşvik edilecek ve desteklenecek beş üniversite arasına girme başarısı göstermiştir.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sağlık ve çevre alanında destekleneceğinin müjdesini alan Düzce Üniversitesi, yoğun çaba ve çalışmalar sonucunda bu başarıya ulaşmıştır.

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması” Projesi Nasıl Başladı?
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Kalkınma Bakanlığı işbirliğiyle hazırlanan proje, üniversitelerin bulundukları bölgeye katkılarını artırmak ve belirli alanlarda ihtisaslaşmaya teşvik etmek amacıyla hayata geçirilmiştir. Ülkemizde yükseköğretim kurumları için düzenlenen Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması” projesi, 2015 yılı Haziran ayından itibaren bir seri toplantı ile Yükseköğretim Kurulu tarafından başlatılmıştır.

Üniversitemiz Sağlık ve Çevre Alanında Özel Destek Almayı Nasıl Başardı?
Sürdürülebilir kalkınmaya yönelik daha önce birçok çalışması bulunan Üniversitemiz, geçen yıldan bu yana bu toplantılara katılarak projede sağlık ve çevre alanına katkı verme hedefini belirlemiştir. Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, YÖK Üyelerine ve ilgili kurullara; Üniversitemizin bölgesel gelişmeye katkılarını sunarak, özellikle çevre ve sağlık konuları başta olmak üzere şehrimizin ve bölgemizin sorunlarını, gelişmeye açık yönlerini, Üniversitemizin misyon, vizyon ve faaliyetlerini, şehrin ve bölgenin gelişmesini sağlayacak yakın gelecekte yapılması planlanan çalışmalarla ilgili sunumlarını gerçekleştirmiş, bu sunumlarda planlama ve faaliyetlere ilişkin Üniversitemizin YÖK’ten beklentilerini de kararlılıkla ortaya koymuştur.

İlk olarak mevcut 187 üniversite rektörünün YÖK tarafından davetiyle başlayan “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması” projesinde yer almak isteyen üniversiteler, pilot üniversite olmaya yönelik beyanlarını YÖK’e iletmiş, bu kapsamda 40 üniversite projede pilot üniversite olmak için aday olmuştur. Bu üniversiteler, YÖK tarafından iki aşamalı bir değerlendirmeye tabi tutularak ilk aşamada 15 aday üniversite belirlenmiş, sonrasında Üniversitemizin de içinde bulunduğu 5 yükseköğretim kurumu, kendi belirledikleri ve bölgeye katkı vermek istedikleri alanlarda desteklenmeyi hak etmiştir.

Üniversitemiz Bölgeye Katkı Verebilmek İçin Çalışmalarına Hız Verdi
“Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması” projesi kapsamında çevre ve sağlık alanında desteklenecek Üniversitemiz, planlanan faaliyetleri uygulayabilmek adına katkı verebilecek tüm akademik mensuplarımızla birlikte çalışmalarına hız vermiştir. Bu çerçevede YÖK Başkanımız Prof. Dr. Yekta Saraç ile birlikte Kalkınma Bakanlığı’nda projenin süreci hakkında bir dizi görüşmelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, projenin İlimiz için çok önemli olduğunu, proje ile Düzce’nin bölgesel kalkınmada önemli bir şehir haline geleceğini söyleyerek Üniversitemizin çalışmalarına azimle devam edeceğini vurguladı.
 

SEÇ SİGORTA LOGO SON
Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Şeker Oto Kiralama

TÜM KATEGORİLER

  1. Güncel
  2. Siyaset
  3. Ekonomi ve İş Dünyası
  4. Eğitim
  5. Asayiş
  6. Sağlık
  7. Spor
  8. Sektörel
  9. Kültür Sanat
Düzce Arti Dergisi, Yaşadığınız Kentteki Herşeyin Bir Fazlası.