MANTICI GÜLTEN ANA SİTE SAĞ
27 Nisan 2024
SEÇ SİGORTA LOGO SON

Öğrencilerin Hizmetinde

Sabiha Ulusoy Kütüphanesi’ne Görkemli Açılış

17 Eylül 2023 Pazar 21:30
Okunma
Öğrencilerin Hizmetinde

Düzce Belediyesi ve Nobel İlaç Yönetim Kurulu Başkanı, Hayırsever İş İnsanı Hasan Ulusoy’un katkıları ile Uzunmustafa Mahallesi’nde inşa edilen Sabiha Ulusoy Kütüphanesi’nin açılışı görkemli bir törenle yapıldı. Törene Düzce Valisi Selçuk Aslan, Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Kültür Politikaları Başkan Vekili Selçuk Pehlivanoğlu, Düzce Milletvekili Talih Özcan, Nobel İlaç ailesi, kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Düzce Belediyesi ve Nobel İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ulusoy’un işbirliği halinde Uzunmustafa Mahallesi’nde inşa edilen Sabiha Ulusoy Kütüphanesi kapılarını açtı. Görkemli açılış törenine Düzce Valisi Selçuk Aslan başta olmak üzere Düzce protokolü, Nobel İlaç ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış konuşmalarında eğitim yatırımlarının öneminden söz edildi.

“ARTIK SAVAŞLAR NİTELİKLİ NÜFUS İLE YAPILIYOR”

Törene katılan Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Kültür Politikaları Başkan Vekili Selçuk Pehlivanoğlu: “Artık 21. Yüzyılda yaşıyoruz. 21. Yüzyılda hiçbir savaş silah ile yapılmıyor. Eğitim ile yapılıyor. Kaç bin yıllık geçmişimizin olduğu veya ne kadar petrole sahip olduğunuzun önemi yok. Ne kadar nitelikli nüfus yetiştirdiğinizin önemi var. Rekabetin ana şartı nitelikli nüfusa sahip olmaktır. Bunun için eğitim her şeyin önünde geliyor. Bu ülkede yapacağınız en güzel yatırım okul ya da kütüphane yapmaktır. Çünkü bir milletin geleceğine, önder olmasına, ayağa kalkmasına şehitlerinin kanını helal ettirmesine vesile olacak şey eğitimdir. Sizin yaptığınız bu binadan eğitim alan her bir çocuğumuzun hayır duası yeterli olacaktır.

VALİ ASLAN: “TÜRKİYE YÜZYILI’NIN ANAHTARI EĞİTİMDEN GEÇİYOR”

Düzce’de göreve başlaması ile 1 ay içinde üçüncü açılışa katılmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Düzce Valisi Selçuk Aslan da “Düzce’de biz yeniyiz. Daha bir ayımız dolmadı ama özellikle bu hafta çok mutlu olduğum gelişmeler oldu, çok keyifli geçti. Üçüncü açılışa katıldık. Üçünün de hayırseverler tarafından özellikle eğitim alanında yatırımlar olması bizim için mutluluk kaynağı. Gelecekte var olacaksan, eğitimde olacaksak 21. Yüzyıl Türk Yüzyılı olacaksa anahtar eğitimden geçmektedir” dedi.
DÜZCE’NİN EN NEZİH MEKANI

Açılış töreninde kütüphanenin yapılış sürecini anlatan Başkan Özlü Düzce’nin en nezih mekanını açmaktan mutluluk duyuyoruz dedi ve şöyle devam etti: “Hasan Bey ile temel atma töreninde bir araya geldik. Hasan Bey’e dedim ki; Düzce’de bir kütüphane yapsanız dedim. İnanın çok zor söyledim, bir şey istemek benim açımdan çok zor. Kendisi 10 gün sonra benden randevu istedi. Mimarı ve ekibiyle geldi. Ben bu kütüphaneyi yapacağım dedi. Biz de Düzce Belediyesi olarak ne gerekiyorsa yapacağımızı söyledik. Böyle kalıcı ve güzel bir eser ortaya çıktı. Bakın burası nezih bir yer. Gençlerimiz burada kitap okuyacak, bilgiye ulaşacak. Kendilerini geliştirecek her imkanı bulacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Düzce’mize hayırlı, uğurlu olsun.”

HAYIRSEVER ULUSOY KATKISI OLANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Kütüphane yapımında büyük emeği olan Nobel İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ulusoy da emeği olanlara teşekkür ederek “sizlerle böyle güzel bir günde benim için çok manalı bir törende buluşmak çok büyük mutluluk. Nobel İlaç ailesi olarak güzide şehrimiz Düzce’ye yeni bir eser kazandırmaktan gurur duyuyoruz. Hep hayalini kurduğumuz böylesi bir mekanın ortaya çıkarılması için bizi cesaretlendirip her türlü desteği veren Bakanımız Sayın Faruk Özlü ve ekibine sonsuz şükranlarımı arz ediyorum. Buraya rahmetli annemin adının verilmesi konusunda da duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. İlim ve irfan yuvamız artık Düzce Belediyesi’ne emanettir. İnanıyorum ki burada çok güzel bir ortam oluşturulacak. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Açılış töreni, konuşmaların sonrasında Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün Hayırsever İş İnsanı Hasan Ulusoy’a plaket takdiminin ardından kurdele kesimi ve kütüphanenin gezilmesi ile sona erdi.

SEÇ SİGORTA LOGO SON
Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Şeker Oto Kiralama

TÜM KATEGORİLER

  1. Güncel
  2. Siyaset
  3. Ekonomi ve İş Dünyası
  4. Eğitim
  5. Asayiş
  6. Sağlık
  7. Spor
  8. Sektörel
  9. Kültür Sanat
Düzce Arti Dergisi, Yaşadığınız Kentteki Herşeyin Bir Fazlası.