MANTICI GÜLTEN ANA SİTE SAĞ
17 Mayıs 2024
SEÇ SİGORTA LOGO SON

Modern Arıtma Tesisi Yapımına Başlandı

Akçakoca Belediyesi, Sarıyayla Barajına entegre olacak ve buradan  sağlanacak suyu içilecek nitelikte kente ulaştıracak olan “Modern Arıtma Tesisi” yapımına başladı.

10 Eylül 2016 Cumartesi 02:29
Okunma
Modern Arıtma Tesisi Yapımına Başlandı

Akçakoca Belediyesi, Sarıyayla Barajına entegre olacak ve buradan  sağlanacak suyu içilecek nitelikte kente ulaştıracak olan “Modern Arıtma Tesisi” yapımına başladı. 
Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici mevcut arıtmanın tam anlamıyla yeterli  hizmet veremediğini bu nedenle de sıkıntılar yaşandığına dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi “Yapımına başladığımız yeni ve son teknolojinin kullanıldığı her hizmetin otomatik olarak bilgisayar sistemi ile verilecek tesisin yapımına başladık. Tesisin tamamlanıp 2017 sonunda hizmete girmesiyle, inşallah tertemiz içilebilir suyu kente vererek, vatandaşımıza verdiğimiz damacana suyuna mahkum etmeyeceğiz sözümüzü de tutmuş olacağız.” diye belirtti.
Arıtma tesisi için 22 dönümlük bir kamulaştırma yapıldığına dikkat çeken Başkan Yemenici “İleri teknolojinin kullanıldığı bu tesis için yaklaşık 16 milyon TL harcayacağız. 100 bin nüfus için gerekli suyu arıtabilecek bir kapasiteye sahip olan tesis yeni döşenen alt yapısı ile de bölgenin en iyi  şebekesine sahip olacaktır” sözlerine vurgu yaptı ve  son günlerde akan bulanık su ile ilgili olarak yaptığı açıklamada hiçbir başkanın kente bulanık su vermeyi istemeyeceğinin altını çizerek “Maalesef su havzasında olağan dışı hareketlilikten ve aşırı yağışlardan kaynaklanan bulanıklıkta bir tercih yapmak zorunda kaldık. Ya suyu kesecek üç dört gün kente su vermeyecektik yada bulanık dahi olsa klorlayıp kullanım suyu verecektik. Biz ikinciyi tercih ettik. İnşallah bu tesisimizin  hizmete girmesiyle bu sorunları kökünden çözmüş olacağız ve bir daha yaşamayacağız” dedi.
 

SEÇ SİGORTA LOGO SON
Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Şeker Oto Kiralama

TÜM KATEGORİLER

  1. Güncel
  2. Siyaset
  3. Ekonomi ve İş Dünyası
  4. Eğitim
  5. Asayiş
  6. Sağlık
  7. Spor
  8. Sektörel
  9. Kültür Sanat
Düzce Arti Dergisi, Yaşadığınız Kentteki Herşeyin Bir Fazlası.