MANTICI GÜLTEN ANA SİTE SAĞ
8 Mayıs 2024
SEÇ SİGORTA LOGO SON

Minik Dahiler New School Hizmete Açıldı

MONTESSORİ EĞİTİM SİSTEMİ DÜZCE’DE UYGULANIYOR…

13 Şubat 2018 Salı 12:46
Okunma
Minik Dahiler New School Hizmete Açıldı

Yüzyılı aşkın süredir tüm dünyada kullanılan Montessori Eğitim Sistemi, Minik Dahiler Kreş’in kurucusu Ayfer Civelek Eşme tarafından Düzce’de de uygulanmaya başladı. Yakın zamanda hizmete açtığı MİNİK DAHİLER NEW SCHOOL eğitim kurumunda çocukları Montessori Eğitim Sistemi anlayışıyla yetiştiren Ayfer Civelek Eşme, Çocukların kendilerini birey olarak görmesinin sağlandığı Montessori eğitimin sisteminde çocukların her şeyi yaşayarak öğrendiğini söyledi.

Düzce’de bir ilki gerçekleştirerek Montessori Eğitim Sistemini Düzce’de uygulamaya başlayan Minik Dahiler Kreş’in kurucusu Ayfer Civelek Eşme, çocukları yaşayarak hayata hazırladıklarını söyledi. Eşme “Montessori eğitiminde çocukların nelerden hoşlanıp nelerden hoşlanmadığı tespit edilir. Bu doğrultuda ilgi alanları tespit edilen çocuklar özgür seçimler yapmaya yönlendirilir. Eğitim sırasında öğrenci merkezdedir. Güne denge yürüyüşleri ile başlayan öğrenciler, sonrasında kendilerine en uygun olan aktivitelerle eğitime devam ederler. Çocukların kendilerini birey olarak görmesinin sağlandığı Montessori eğitiminde aile, öğrenci ve öğretmen iş birliği içerisindedir. Öğrencinin öğrenme hızı doğrultusunda eğitim verilir ve bilgi akılla değil el yordamıyla öğrenilir. Soyut kavramların somut kavramlarla anlaşılması sağlanır. Zihinsel kavramların hissetme metoduyla zihne yerleştirilmesi uygulanır. Hata kontrolünü kendisi yapan çocuk bu sayede öğrenmeyi de yetişkinden bağımsız bir hale getirebilir.” dedi.

2 - 6 Yaş Çocuklara Eğitim Veriliyor…

Minik Dahiler Montessori New School Eğitim kurumunda 2-6 yaş çocuklara eğitim veriliyor. Bütün çocuklarımızı sevgiyle kabul ediyoruz. Onları koşulsuz seviyoruz. Eğitim sisteminin özel meteryallerle oluşturulduğunu vurgulayan Ayfer Civelek Eşme, Pratik Yaşam Köşesi, Duyusal Meteryaller Köşesi, Dil Meteryalleri Köşesi, Metematik Köşesi, Kültürel Alan Köşesi olarak sınıflandırdıklarını söyledi. 

Pratik Yaşam Köşesi…

Pratik Yaşam Köşesinde çocuklar evde yaptıkları bütün uygulamaları burada yapacaklar, yaşayarak öğrenecekler. Kendi bulaşıklarını kendi yıkayacaklar, karınları acıktığında kendileri hazırlayacaklar, içeceklerini kendileri alacaklar. Mutfak köşemizde günlük evlerinde yaptıkları şeyleri uygulayacaklar. Burası aslında çocukların ev ortamı gibi, seçimler tamamen onlara ait. Ne yapmak istiyorlarsa, nerede çalışmak istiyorlarsa tamamen özgürler. Herşey onların ulaşabileceği seviyede. İstediği çalışmayı yapabilecekler, kendilerini sürekli bir öteye taşıma arzusu içerisinde olacaklar.

Meteryaller Köşesi…

Mendil katlama çalışması yaparak 3 parmakları çalıştıracaklar. Çünkü bunlar dokunarak direk beyne hafızaya gidiyor. Biz bunlara sihirli parmaklar diyoruz. Çocuk oyun oynadığını zannediyor ama aslında öğreniyor. Soyut hiçbirsey yok, burada her şey somut. Her metaryalin bir amacı var. Her meteryalde çocuğun kazanımları çok fazla. Çocuk oyun oynadığını zannederken birçok kazanıma sahip oluyor. Bilinç altına yerleştiği için daha çabuk ifade edebiliyorlar.

Matematik Köşesi…

Kalem tutma egzersizleri yapıyor, kas gelişimi, duyu gelişimi ve sabrı öğreniyor. Eşitlemeyi öğreniyor. Aktarma çalışması yaparak, matematiği öğreniyor, kalem tutmayı öğreniyor. Çocuklar sadece kendileriyle yarışıyor.

Dil Meteryalleri Köşesi…

Bu köşede koku tipleri var. Çocuklar bütün kokoları tek tek kokluyor, bunları eşitliyor.  Yine Tat alma köşesinde tat alma duygusunu, hissetmeyi, tadının ne olduğunu anlayabiliyor, değişik tatları tadıyor, bunları dengelemeyi öğreniyor, eşitlemeyi öğreniyor.

Montasori meteryalleri tamamen yurt dışından geliyor. Önce çocukları doğal yaşamdan, pratik yaşamdan başlattık. İlk önce renk, daha sonra matematik, eşleştirme ve şekilleri öğreniyor. Ayrıca birlikte çalışmaya teşvik ediyor. Sabır sınavını öğreniyorlar.

Montessori Eğitim Sistemi, yüzyıllık bir sistem, yurt dışında okulları var. Çokta başarılı giden bir sistem. Türkiye’de birkaç okulu var. Düzce’de de ilk Montessori okulunu açan biziz. Montessori eğitim sistemi İtalyan eğitim felsefesi uzmanı Maria Montessori tarafından geliştirilmiştir, Maria Montessori İtalyan ilk kadın doktoru. Aslında bu çalışmayı engelli çocuklar üzerinde yapmış, tamamen çocukları gözlemleyerek, izleyerek, çocuklar nasıl öğrenir diye metaryal tasarlamış, çocuklar meteryaller üzerinde öğreniyor. Öğretmen asla yanlış yattın diye bir şey söylemiyor, çocuk kendisi yaparak öğreniyor.

Montessori Yaşam Okuludur…

Resim köşemiz var, evcilik köşemiz var. Dil köşemiz var. Çocuklar kendi bölgesini sonra diğer ülkeleri, kültürlerini her şeyi öğreniyor. Montessori okulları yaşam okuludur. Diğer sistemde Anaokulu ilkokula, ilkokul ortaokula, ortaokul liseye, lise üniversiteye hazırlar. Ama Montessori Okulu tamamen çocuğu yaşama hazırlar. Yaşamda karşılaşacakları her şeyi bizzat bu okulda yaşarlar. Herşey dokunarak, her şey yaşayarak, üreterek projelerle öğrenecekler.

Montessori Öğretmenleri Yeyiştireceğiz…

Bu bölgedeki öğrencilerimizin faydalanabilmeleri içinde okulumuzu hafta sonu eğitmen eğitimi olarak kullanacağız, öğretmenler yetiştireceğiz. Düzce Üniversitesiyle görüşme yaptık, Bolu Üniversitesi’yle görüşme yapıyoruz. Eğitim sonunda öğretmenlerimize onaylı sertifikada vereceğiz. Montessori öğretmenleri de eğiteceğiz. 

SEÇ SİGORTA LOGO SON
Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Şeker Oto Kiralama

TÜM KATEGORİLER

  1. Güncel
  2. Siyaset
  3. Ekonomi ve İş Dünyası
  4. Eğitim
  5. Asayiş
  6. Sağlık
  7. Spor
  8. Sektörel
  9. Kültür Sanat
Düzce Arti Dergisi, Yaşadığınız Kentteki Herşeyin Bir Fazlası.