MANTICI GÜLTEN ANA SİTE SAĞ
27 Nisan 2024
SEÇ SİGORTA LOGO SON

Meslek Yüksekokulları Sempozyumu Başladı

Düzce Üniversitesi’nde 11. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu Başladı

05 Ekim 2023 Perşembe 19:45
Okunma
Meslek Yüksekokulları Sempozyumu Başladı

Düzce Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen ve üç gün süresince devam edecek olan “11. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu” (UMYOS) Düzce Üniversitesi ev sahipliğindeki açılış programıyla başladı.

Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, meslek yüksekokulu müdürleri, protokol üyeleri, ülkemizin farklı üniversitelerinden akademisyenler, basın mensupları ve öğrenciler katıldı.

“Meslek Yüksekokulları Çevresindeki Ticari ve Sektörel Özelliklere Göre Kurulmalı”

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Sempozyum Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Recep Hayri Eren, Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu’nun tarihiyle ilgili bilgiler paylaşarak sözlerine başladı. OSTİM Meslek Yüksekokulu örneğini veren Prof. Dr. Recep Hayri Eren, 50 yıllık geçmişi ve başarılı serüveni olan bu yüksekokulda sanayi bölgesi birikimlerinin öğrencilere aktarıldığını ifade etti. Almanya, Güney Kore, Japonya ve Avusturya’da meslek yüksekokulu ağırlıklı eğitim verildiğini söyleyen Prof. Dr. Eren, meslek yüksekokullarının çevresindeki ticari ve sektörel özelliklere göre kurulması tavsiyesinde bulundu.

“Dünyada Mesleki ve Teknik Eğitim, Üzerinde En Çok Tartışılan Alanların Başında Geliyor”

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı ve Düzce Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali Etem Gürel konuşmasında, dünyada mesleki ve teknik eğitimin üzerinde en çok tartışılan alanların başında geldiğini belirtti. Bu tartışmaların sebebini ülkelerin gelişmesi ve kalkınması üzerindeki etkileri şeklinde açıklayan Doç. Dr. Ali Etem Gürel, meslek yüksekokullarının taşıdığı misyonun son dönemlerde daha fazla önem kazandığını vurguladı. 22 yıldır düzenlenen Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumlarında müfredattan uygulamaya kadar birçok konunun ele alındığını dile getiren Gürel, sempozyumun Türkiye’nin en köklü meslek yüksekokullarından olan Düzce Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde düzenlenmesinin de önemine vurgu yaptı. Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir’e, 40 farklı üniversite ve kamu kurumundan sempozyuma katkı sunanlara, sempozyum düzenleme kurulu üyelerine ve sponsorlara teşekkür eden Doç. Dr. Ali Etem Gürel, programın hayırlı olmasını temenni etti.

“Meslek Yüksekokullarının Kalitesi Artarsa Sanayi Üretimindeki Kalite de Artar”

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, meslek yüksekokullarının ülkemizde teknik eğitimde önemli bir boşluğu doldurduğuna işaret etti. Her üniversitede 10’dan fazla meslek yüksekokulu bulunduğunu dillendiren Rektör Sözbir, bu okulları sanayinin ana lokomotifi olarak nitelendirdi. Meslek yüksekokullarının kalitesi artarsa sanayi üretimindeki kalite ve verimliliğin de artacağına dikkat çeken Sözbir, sanayicilerin ihtiyacı olan bireylerin yetiştirilmesinin önemi üzerinde durdu. Üniversite olarak sektörün hangi bölüme ihtiyacı varsa o bölümü açmak istediklerini ifade eden Prof. Dr. Nedim Sözbir, sempozyumun başarılı sonuçlar getirmesi temennisiyle konuşmasını sonlandırdı.

Programda, İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekai Şen ise çevrim içi olarak “Mesleki Eğitimde Bilim, Felsefe, Mantık ve Akılcılık İlkeleri” başlıklı konuşmasıyla ufuk açıcı bir sunuma imza attı.   

Uluslararası Jürili Çevrim İçi Karma ve Kişisel Sergi’nin Açılışı Gerçekleştirildi

Sempozyum kapsamında düzenlenen “Uluslararası Jürili Çevrim İçi Karma ve Kişisel Sergi” açılışı da Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Farklı alanlarda başarıyla oluşturulan eserler, ziyaretçiler tarafından beğeniyle takip edildi.

Tekniker Dernekleri Federasyonu Başkanı İsmail Özkar’ın “Sektörel Olarak Teknikerlerin Durumu ve Mesleki Oluşumlar” başlıklı sunumun ardından programın açılış oturumu sona erdi. Daha sonra programın oturumlar bölümüne geçildi.

Üç Gün Süresince Meslek Yüksekokulları Tüm Yönleriyle Ele Alınacak

2001 yılında ulusal ölçekli şekilde düzenlenmeye başlayan ve 2007 yılından sonra uluslararası kimliğe kavuşan 11. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu’nda; “Mesleki Eğitimde Temel Yaklaşımlar, Meslek Yüksekokullarının Türkiye ve Dünya Ölçeğinde Yeri, Mesleki Eğitimde Uygulamalı Eğitim, Mesleki Eğitimde Yeni Eğitim-Öğretim Modelleri, İstihdam Bağlamında Mesleki Eğitim, Mesleki Eğitimin Geleceği” gibi daha birçok konu başlığında, alanından uzman konuklar tarafından sunumlar gerçekleştirildi. Üç gün süresince mesleki eğitimle ilgili güncel gelişmeler, yaşanan problemler, bu problemlere yönelik çözüm önerileri paylaşılarak meslek yüksekokulları tüm yönleriyle ele alınacak.

 

 

 

 

SEÇ SİGORTA LOGO SON
Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Şeker Oto Kiralama

TÜM KATEGORİLER

  1. Güncel
  2. Siyaset
  3. Ekonomi ve İş Dünyası
  4. Eğitim
  5. Asayiş
  6. Sağlık
  7. Spor
  8. Sektörel
  9. Kültür Sanat
Düzce Arti Dergisi, Yaşadığınız Kentteki Herşeyin Bir Fazlası.