MANTICI GÜLTEN ANA SİTE SAĞ
26 Nisan 2024
SEÇ SİGORTA LOGO SON

Meral Akşener Düzce’ye Geldi

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Güneşin Kadınları Kooperatifinde 70 Kadının El Emeğinin Bulunduğunu Belirterek, "kadınlarımız Buradan Yaptıkları Satışla Evlerine Ekmek Götürüyorlar" Dedi.

11 Şubat 2021 Perşembe 11:29
Okunma
Meral Akşener Düzce’ye Geldi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Düzce ziyaretinde fındık üreticisinin sorunlarını dikkat çekti ve ekonomik sıkıntıların çözümü noktasında bir çalışma başlattıklarını duyurdu. Güneşin Kadınları Kooperatifi satış mağazasını da gezen Akşener, 70 kadının bu oluşumdan ekmek yediğini söyledi.

Meral Akşener incelemelerde bulunmak üzere Düzce’ye geldi. Önce Akçakoca’da esnaf ile sohbet eden Akşener, ardından Düzce merkezde Güneşin Kadınları Kooperatifi satış mağazasını gezdi. Düzceli bayanların el emeği göz nuru bitkisel ürünlerinden alan Meral Akşener, gazetecilerin sorunlarını da yanıtladı. Meral Akşener Güneşin Kadınları Kooperatifinde 70 kadının el emeğinin bulunduğunu belirterek, “Kadınlarımız buradan yaptıkları satışla evlerine ekmek götürüyorlar” dedi.

Hafta sonu yasaklarının esnafı zorladığına da dikkat çeken Meral Akşener “Esnafımız kiraların ve stopajın çok yüksek olduğunu, hafta sonu kısıtlamalarının ciddi kayıplara neden olduğunu söylüyor. Maliyetler çok yükseldiği için vatandaşın alım gücünün düştüğünü belirtiyorlar. Kafe, kafeterya ve paket servis yapan işletmelerin kapalı ve yarı kapalı olması esnafların büyük sıkıntı çekmesine neden oluyor. Ayrıca lokantalarda da işlerin yarı yarıya düştüğünü bizzat gördüm” dedi.

Fındık fiyatlarının düşük kaldığını belirten Merak Akşener “Gübre ve diğer giderlerin yükselmesinden dolayı üreticinin elindeki fındık fiyatının düşük kaldığını öğrendim. Mesela 80 TL’ye 1 çuval ilaç alırken, aynı ilacı şimdi bin 120 TL’ye alıyoruz diyen çiftçilerle karşılaştım. Bu durumla ilgili olarak bir çalışma başlattık. Bu çalışmayı Düzce’de yürütüyoruz” diye konuştu.

Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan uzay programı ile ilgili olarak ta açıklama yaptı. Yap- işlet-devret modeline dikkat çeken Akşener, “İşin içinde yap-işlet devret modeli olduğunu görüyoruz. 5 Müteahit çok sevinçlidir. Ayrıca yukarı çıkacaklar ya acaba müşteri garantisi verilecek mi? Merak ettiğim konular bunlar. Elbette Türkiye’nin uzay çalışmalarında bulunmaları şarttır. Bunun teknolojisiyle ilgili çalışma yapılması şarttır. Ama benim sayın Erdoğan’ın açıklamasında gördüğüm bakış açısı halen aynı. Yani köprülerin, Marmaray’ın, otoyolların yapış biçimi nasılsa uzay programı ile ilgili bakışı da aynı. Bu da enterasan. Millet aç, dertlerinin konuşulması lazım. Tabi ki de uzay ile ilgili çalışma yapılmalı ama takdimini sorunlu buldum.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında Doğu Türkistan’da yaşananları anlatması için Uygur Türk’ü kızı kürsüye davet etmişti. Ardından gelen tepkileri değerlendiren Akşener “Geçen hafta bir Uygur kızımızı yaşadıklarını anlatması için grubumuzda milletin kürsüsüne çıkarttım. Orada kızımız yaşadıklarını herhangi duygu katmadan anlattı. Ancak sonrasında ne benim ne de o kızımızın almadığı sıfat kalmadı. Büyük bir iğrençlikle iftiralar atıldı. Ben alıştım da o kızımızla ilgili yapılanlara üzüntülerimi ifade etmek isterim. Asıl mesele, iktidarın o kızımızın sözleri üzerine aksiyon alıp, müslümanlık ve ümmet üzerine hayatını tanımlayıp o müslüman kızımızın anlattığı müslüman kadınların Çinli erkekler tarafından tecavüze uğramasını kınamamasını milletimizin vicdanına sunuyorum. Diğer taraftan bu kızımız ve Uygur Türklerinin hepsi hem müslüman hem Türk. Türk Milliyetçiliğinin odak noktası olduğunu iddia edenlerinde bu konuda tek kelam etmemesini de milletimizin vicdanlarına sunuyorum. Ancak dünkü olay çok vahim. Türk polisi diyor ki ‘yeteri kadar yaptınız, kabak tadı verdiniz ve atın şunları buradan’ diyor. Çok vahim ve bir kardeşimiz,”Gardaşı gardaşa kırdırıyorlar” diyor. Kardeşi kardeşe kırdıranlar utansın” şeklinde açıklama yaptı.

Merak Akşener, daha sonra Gölyaka’da esnaf ziyaretleri yaparak Düzce’den ayıldı

SEÇ SİGORTA LOGO SON
Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Şeker Oto Kiralama

TÜM KATEGORİLER

  1. Güncel
  2. Siyaset
  3. Ekonomi ve İş Dünyası
  4. Eğitim
  5. Asayiş
  6. Sağlık
  7. Spor
  8. Sektörel
  9. Kültür Sanat
Düzce Arti Dergisi, Yaşadığınız Kentteki Herşeyin Bir Fazlası.