MANTICI GÜLTEN ANA SİTE SAĞ
25 Nisan 2024
SEÇ SİGORTA LOGO SON

İş Birliği Olanakları Müzakere Edildi

​​​​​​​Düzce Üniversitesi İhtisaslaşma Alanlarında Ve Mühendislik Alanında Yeni İş Birliği Olanaklarını Müzakere Etti

08 Aralık 2021 Çarşamba 14:59
Okunma
İş Birliği Olanakları Müzakere Edildi

İhtisaslaşma faaliyetleri kapsamında çok sayıda girişime imza atan, ayrıca dünyanın en saygın sıralama endeksi olan Times Higher Education endeksine göre Mühendislik alanında devlet üniversiteleri arasında Türkiye birincisi olan Düzce Üniversitesi, anılan alanlarda yeni iş birliği olanaklarını müzakere etti. Toplantılara Düzce Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İdris Şahin ve Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Resul Kara ile Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü Doç. Dr. Uğur Hasırcı katıldı.

Bu kapsamda ilk önce Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi (GGOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan’ı ziyaret eden Düzce Üniversitesi ekibi, hali hazırda Düzce Üniversitesi ile ihtisaslaşma alanında iş birliği sözleşmesi bulunan GGOSB yönetimine ait arazide tıbbi ve aromatik bitki yetiştirilmesi ve katma değerli ürün üretimine yönelik iş birliğinin çerçevesini belirleyerek eylem planını hazırladı.

Daha sonra Ülkemizin önemli e-ticaret platformlarından hepsiburada’nın Gebze tesislerini ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve Düzce Üniversitesi ekibi, Operasyon Grup Başkanı Taner Timirci tarafından, hepsiburada platformunun çalışma modelleri hakkında bilgilendirildi ve buna istinaden, mevcutta satışı yapılan ve 2022 yılı başında satışa sunulacak olan Düzce Üniversitesi’nin yeni ihtisaslaşma ürünlerinin hepsiburada platformu üzerinden satışı için kullanılabilir modelleri tartıştı.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve ekibi, Mühendislik alanındaki potansiyel iş birliklerini görüşmek üzere, teknoloji tabanlı fikirlerin ürüne dönüştüğü ve ticarileştiği bir Mega Teknoloji Koridoru niteliğine sahip Bilişim Vadisi Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ni ziyaret etti. Burada Bilişim Vadisi’nin temel bileşenlerinden Prototip ve Test Merkezi, Kuluçka Merkezi, Digital AGE, Teknoloji Transfer Ofisi gibi birimleri ziyaret eden Düzce Üniversitesi temsilcileri, Genel Müdür Ahmet Serdar İbrahimcioğlu’ndan Bilişim Vadisi hakkında bilgi aldı.

Son olarak Gebze Teknik Üniversitesi’ni (GTÜ) ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve beraberindeki heyet, burada GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan liderliğindeki GTÜ ekibi ile dikey tarım enstrümanları ile tıbbi ve aromatik bitki yetiştirilmesi konularını müzakere etti. Toplantıda ayrıca iki Üniversite arasında imzalanması planlanan iş birliği sözleşmesinin detayları da görüşüldü.

SEÇ SİGORTA LOGO SON
Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Şeker Oto Kiralama

TÜM KATEGORİLER

  1. Güncel
  2. Siyaset
  3. Ekonomi ve İş Dünyası
  4. Eğitim
  5. Asayiş
  6. Sağlık
  7. Spor
  8. Sektörel
  9. Kültür Sanat
Düzce Arti Dergisi, Yaşadığınız Kentteki Herşeyin Bir Fazlası.