MANTICI GÜLTEN ANA SİTE SAĞ
20 Nisan 2024
SEÇ SİGORTA LOGO SON

İkinci Toplantı Macaristanda Yapıldı

Sığınmacıların Entegrasyonu İçin Çalışma Yapıldı

12 Aralık 2022 Pazartesi 21:50
Okunma
İkinci Toplantı Macaristanda Yapıldı

Düzce Belediyesi AB Proje Ofisi tarafından hazırlanan “Erasmus Göçmen Kadınların Sosyal Entegrasyonu Projesi”nin Düzce’de yapılan açılış toplantısının ardından ikinci oturumu Macaristan’ın Zsombathely kentinde düzenlendi.

Kültür İşleri Müdürlüğü, AB Proje Ofisi tarafından hazırlanan “Erasmus Göçmen Kadınların Sosyal Entegrasyonu Projesi” yürütme sürecinin ikinci toplantısında ortaklar Macaristan’da bir araya geldi. 24 ay süre ile devam edecek proje kapsamında; Düzce Belediyesi, Düzce Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Dezavantajlı Grupları Anlama ve Sosyal Destek Derneği (DEGDER), EureCons Förderagentur GmbH (Almanya), Human Profess Kozhasznu Nonprofit Korlatolt Felelossegu Tarsasag (Macaristan), Spolupracou Pre Lepsiu Buducnost – Velky Meder (Slovakya) temsilcilerinin katıldığı toplantıda göçmen kadınların bulundukları ülkeye entegrasyonu ve iş gücüne katılımı konusunda geliştirilmesi amacıyla yapılacak çalışmalar konuşuldu.

Düzce Belediyesi başkanlığında 7-8 Aralık tarihlerinde yapılan toplantıda taraflar, proje başlangıcından bu yana yapılan hazırlıkları anlattı. Toplantıda ilk sunumu Proje Koordinatörü Oya Kocaman yaparken Düzce Üniversitesi temsilcisi Doç Dr. Metin Kılıç da ihtiyaç analizinin tasarımı ve ihtiyaç analizine bağlı olarak oluşturulan çeşitli modül başlıkları ile her modülün amaç ve hedefleri hakkında detaylı sunum yaparak ortakları bilgilendirdi.

E-ÖĞRENME 5 FARKLI DİLDE ÜCRETSİZ OLACAK

Toplantıda; projenin uluslar arası başarı elde etmesi ve farklı toplumlardan insanların faydalanması amacıyla kurulacak E-Öğrenme (E-Learning) platformunun tasarımı hakkında bilgiler aktarıldı. Platform 5 farklı dilde hazırlanacak ve faydalanmak isteyen kişiler tamamen ücretsiz olarak istediği dilde eğitimlere katılarak sertifika almaya hak kazanacak.

Toplantı sonunda 2023 yılı Temmuz ayında Düzce’de farklı ülkelerden dezavantajlı konumdaki katılımcılara 3 günlük eğitim ve öğrenme kursları düzenlenmesine karar verildi.

SEÇ SİGORTA LOGO SON
Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Son Dakika
Güncel 1 hafta önce
R
Güncel 1 hafta önce
R
Güncel 1 hafta önce
R
Güncel 1 hafta önce
R
Güncel 1 hafta önce
R
Şeker Oto Kiralama

TÜM KATEGORİLER

  1. Güncel
  2. Siyaset
  3. Ekonomi ve İş Dünyası
  4. Eğitim
  5. Asayiş
  6. Sağlık
  7. Spor
  8. Sektörel
  9. Kültür Sanat
Düzce Arti Dergisi, Yaşadığınız Kentteki Herşeyin Bir Fazlası.