MANTICI GÜLTEN ANA SİTE SAĞ
9 Mayıs 2024
SEÇ SİGORTA LOGO SON

Gönüllü Ekiplerin Katılımıyla Gelişiyor

Düzce Üniversitesi’nin Çevre ve Sağlık Alanlarındaki İhtisaslaşma Çalışmaları Gönüllü Ekiplerin Katılımıyla Daha da Gelişiyor

08 Kasım 2017 Çarşamba 22:22
Okunma
Gönüllü Ekiplerin Katılımıyla Gelişiyor

Düzce Üniversitesi’nde, Çevre ve Sağlık Alanlarındaki İhtisaslaşma Programına yönelik yönetim modelinin geliştirilmesi ve gönüllü ekip üyelerinin katılımının sağlanması amacıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

Rektörlük Çalıştay Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, öğretim üyeleri ve Koordinatörlük uzmanları katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, 2016 yılının Ekim ayında Yükseköğretim Kurulu ve Kalkınma Bakanlığı tarafından başlatılan “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi”ndeDüzce Üniversitesi’nin 5 pilot üniversite arasında yer alma başarısı gösterdiğini ifade etti. Kalkınma Bakanlığı ve YÖK’ün, çevre ve sağlık alanlarında desteklenecek olan Düzce Üniversitesi’nden, alt kırılım ve odaklanma alanlarını belirlemesini istediğini dile getiren Rektör Çakar, birimler, bölgenin aktörleri, YÖK ve Kalkınma Bakanlığı ile yaptıkları görüşmeler sonucu; çevre konusunda “Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı” alanını, sağlık konusunda ise “Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp” alanını alt kırılım olarak belirlediklerini sözlerine ekledi.

Sağlık alanında tıbbi bitki yetiştiriciliği ve sağlık turizmi, çevre alanında ise tarımsal atıklardan katma değerli ürün üretimiyle bölgeye dokunmak istediklerini belirten Prof. Dr. Çakar, Düzce Üniversitesi’ninhem insan kaynağı hem de araştırma kapasitesi ile projenin başarıyla yürütülmesi açısından avantajlı noktalarınınolduğunu söyledi.

Çevre ve Sağlık Alanlarındaki İhtisaslaşma Programı için yönetim modeli oluşturduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, projenin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi amacıyla Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörlüğü’nü kurduklarını belirterek Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin çalışmalarına başladığını dillendirdi. Projenin kolektif ve disiplinler arası bir alan olduğuna işaret eden Rektör Çakar, çalışmaları daha fazla yaymak ve zenginleştirmek adına bu toplantıyı düzenlediklerini söyledi.

Düzce Üniversitesi Rektörünün ardından bir konuşma gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, şu ana kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgiler paylaştı. Gönüllülük esası üzerinden yürümek istediklerini ifade eden Prof. Dr. Uğraş, projeye çekirdek bir ekiple başladıklarını sözlerine ekledi. Biz kavramını çok önemsediklerine dikkat çeken Uğraş, gönüllü öğretim elemanlarıyla proje ekibini genişletmek istediklerinin altını çizdi. Yönetim modeli kapsamında ekip koordinatörlüklerinin oluşturulduğunu söyleyen Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, ekiplerin yapacağı iş paketlerinin belirlendiğini ifade ederek daha sonra iş paketlerinin yürütülme aşamasına geçileceği bilgisini aktardı. Projede akademik çalışmalardan ziyade ürün üretimi üzerine yoğunlaşacakları vurgusunda bulunan Uğraş, öğretim elemanlarından gelen soruları cevaplandırdı.

Öğretim elemanlarına yönelik düzenlenen program, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

SEÇ SİGORTA LOGO SON
Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Şeker Oto Kiralama

TÜM KATEGORİLER

  1. Güncel
  2. Siyaset
  3. Ekonomi ve İş Dünyası
  4. Eğitim
  5. Asayiş
  6. Sağlık
  7. Spor
  8. Sektörel
  9. Kültür Sanat
Düzce Arti Dergisi, Yaşadığınız Kentteki Herşeyin Bir Fazlası.