MANTICI GÜLTEN ANA SİTE SAĞ
27 Nisan 2024
SEÇ SİGORTA LOGO SON

Gençlere Altın Değerinde Öğütler

Özlü, “Yaşamınızda mutlaka sorumluluklarınız ve hedefleriniz olsun”

27 Şubat 2024 Salı 14:15
Okunma
Gençlere Altın Değerinde Öğütler

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Safir Koleji’nde öğretmen ve öğrencilerin misafiri oldu. Burada öğrencilere hitap eden Başkan Özlü; “başarıyı istiyorsak kendimize rol model seçmeli, hedefler koymalı ve çok çalışarak bu amaçlara ulaşmalıyız” dedi.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce’de başarılı faaliyetlerini sürdüren eğitim kurumlarından biri olan Safir Koleji’ni ziyaret etti. Kurucuları Cemil Keskin, Murat Ayyıldız ve Yavuz Ayyıldız ile öğretmenlerin karşıladığı Başkan Özlü okulda eğitim gören öğrencilerin sevgi seli ile karşılaştı.

Okulun konferans salonunda öğrencilere hitap eden Başkan Özlü kendisini tanıtarak yaptığı konuşmasında insan hayatında başarıya giden yolun kendisine hedef belirlemesinden geçtiğini belirterek “tanıyanlarınız var, tanımayanlar için biraz kendimden bahsetmek isterim. Ben Düzceliyim. Çilimli Topçular Köyü’nde doğdum, ilkokulu orada bitirdim. Daha sonra Düzce Lisesi’ne gittim. Lise de bitince İstanbul’da okuma isteğim vardı. Üniversite zamanımda oraya gittim. Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği’nden mezun oldum. Sevgili gençler, başarılı olmak istiyorsak kendimize bir rol model seçmeli ardından hedefimizi belirlemeliyiz. Amaç edindiğimiz bir şey olursa çalışmaktan yorulmayız. Benim üniversitede bir hocam vardı ilk derse geldiğinde bize dedi ki; sizinle bugün sohbet edeceğiz. Bizi tanıdı, hedeflerimizi dinledi, bizimle bir bağ kurdu. O zaman kendi kendime dedim; sen böyle birisi olmalısın” şeklinde konuştu.

“SORUMLU GENÇLER OLMALISINIZ”

Gençlerin sorumluluk alması ve bu sorumluluklar çerçevesinde hareket etmesinin önemine vurgu yapan Başkan Özlü “aynı hocam bize şöyle söylemişti; sorumluluklarınız olmalı. Bunlar hangi sorumluluklar, kendinize karşı sorumluluklarınız, ailenize karşı sorumluluklarınız ve topluma karşı sorumluluklarınız. Benim hocam bunları bize anlattığında işte o zaman karar verdim, bu adam hem sosyal yaşamı biliyor hem teknik bilgisi var. Ben de böyle olmalıyım dedim. Araştırdım, önce İngilizce öğrendim. Okulu bitirdiğimde yüksek lisansa karar verdim. Aynı yıl İstanbul Teknik Üniversitesi’nin sınavlarına girdim ve orada yaptım. Sonra Doktora yaptım. İTÜ o tarihlerde Türkiye’yi yöneten tüm siyasiler o okuldan mezundu. O yıllarda da Savunma Sanayi Müsteşarlığı çok revaçta idi. Orada görev almak istedim. 25 yıl orada görev yaptım. Daha sonra yurtdışına gittim ve proje eğitimi aldım. Uygulama ağırlıklı bir süreçti. Daha sonra ABD’ye gittim ve Üst Düzey Yönetici eğitimi aldım. Her bir hocamızın farklı pratikleri vardı. Dünyanın en saygın İktisatçıları o okulda idi. Sizlerin yerinde olsam hayallerim bunlar olurdu. Hayalleri her gün büyütmek gerekir. Her şey bir hayalle başlar. Hayaller bittiği an başarı da olmaz. Meşhur bir söz vardır; ‘I have a dream’ bunu hiç unutmayın.”

“NE OLURSANIZ EN İYİSİ OLMAK İÇİN ÇALIŞIN”

Öğrenci olduğu dönemde hayatını şekillendiren çok önemli bir öğüt aldığını belirten Başkan Özlü “üniversite öğrencisi olduğum dönemde çok fazla konferans ve seminerlere gittim. Orada duyduğum bir söz hayatımı şekillendirdi diyebilirim. Bana verilen öğütte şöyle diyordu; ne olursan ol ama en iyisi ol. Ben de sizlere başka bir sözle nasihat vermek isterim. Akıllı olanlar başkalarının tecrübelerinden faydalanır, akılsız olanlar ise kendi tecrübelerinden istifade ederler. Sizler akıllı çocuklarsınız başkalarının tecrübelerinden faydalanın.”

Daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtlayan Başkan Özlü, söyleşide kendisine ilgi gösteren öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek programdan ayrıldı.

SEÇ SİGORTA LOGO SON
Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Şeker Oto Kiralama

TÜM KATEGORİLER

  1. Güncel
  2. Siyaset
  3. Ekonomi ve İş Dünyası
  4. Eğitim
  5. Asayiş
  6. Sağlık
  7. Spor
  8. Sektörel
  9. Kültür Sanat
Düzce Arti Dergisi, Yaşadığınız Kentteki Herşeyin Bir Fazlası.