MANTICI GÜLTEN ANA SİTE SAĞ
18 Mayıs 2024
SEÇ SİGORTA LOGO SON

Fındık Dönüşüm Merkezi’nin Açılışı Gerçekleştirildi

Düzce Üniversitesi’nde Fındık Dönüşüm Merkezi’nin Açılışı Gerçekleştirildi

05 Mayıs 2024 Pazar 12:15
Okunma
Fındık Dönüşüm Merkezi’nin Açılışı Gerçekleştirildi

Düzce Üniversitesi’nde Fındık Dönüşüm Merkezi’nin Açılışı Gerçekleştirildi

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın başvuru sahibi olduğu, Düzce Üniversitesi ile Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün proje ortakları arasında yer aldığı, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın (MARKA) desteklediği “Fındık Üreticilerinin Mikro İşletmelere Dönüşümü Projesi” kapsamında Düzce Üniversitesi’nde Fındık Dönüşüm Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Açılış törenine; Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Günden, MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun ile protokol üyeleri, davetli konuklar ve Düzce Üniversitesi öğretim üyeleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, proje bütçesinin yaklaşık 2 milyon 400 bin TL olduğunu belirterek bütçenin yüzde 75’inin MARKA tarafından sunulan hibe desteği olduğunu söyledi. Düzce TSO, Düzce Üniversitesi ile Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinin, kamu-üniversite-sanayi iş birliğinin en güzel örneklerinden biri olduğuna işaret eden Erdoğan Bıyık, proje kapsamında 50 üreticiye farklı alanlarda eğitim verileceğini, Fındık Dönüşüm Merkezi’nde; fındık kırma, ayıklama, kavurma, ambalajlama ve fındık ezmesi gibi işlemler sonucunda fındığın katma değerli ürüne dönüşeceğini vurguladı.

MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, yaptığı konuşmada 2023 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında desteklenen projenin kırsal kalkınmaya büyük destek sağlayacağının altını çizdi. Üreticileri birer mikro işletmeye dönüştürmenin projenin ana hedefi olduğuna dikkat çeken Mustafa Çöpoğlu, Düzce Üniversitesi’nin akademik desteğinin de çok değerli olduğunu ifade ederek projenin hayırlı olmasını temenni etti.

Programda konuşan Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Günden, Fındık Dönüşüm Merkezi’nin Düzce için çok güzel bir proje olduğunu belirterek en kısa sürede hayata geçmesi ve verimli olması dileklerinde bulundu.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir ise, konuşmasında; Düzce Üniversitesi, Düzce TSO, Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinin ve MARKA desteğinin Düzce için önemine vurgu yaptı. Fındıkta asıl önemli olanın katma değerli ürün üretmek olduğunu dile getiren Rektör Sözbir, projenin başarılı ve hayırlı olmasını temenni etti.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce için anlamlı bir programda bir araya geldiklerini ifade ederek ülkemizde tarımın her alanında gerek ara mamul, gerekse nihai mamul anlamında çiftçilere birçok destek ve fırsat sunulduğunun altını çizdi. Bu projeyle üreticilerin tarımsal işletmeye dönüşümünün ilk adımının sağlandığına işaret eden Selçuk Aslan, Düzce’ye yeni vizyon getireceğini, çiftçilerin farkındalığını artıracağını, dünyaya açılmak isteyenlere güzel model olacağını sözlerine ekledi.

Protokol konuşmalarının sonrasında; üreticilerin fındıktan elde ettikleri gelirin arttırılması için çiftçilere eğitim ve danışmanlık hizmeti verilerek mikro işletmelere dönüşümüne mentorluk sağlayacak Fındık Dönüşüm Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılış kurdelesi Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Günden, MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık ve protokol üyeleri tarafından kesildi. Sonrasında Fındık Dönüşüm Merkezi’nin hizmet alanları ziyaret edildi.

Düzce ilindeki fındık üreticilerinin yaşadıkları sosyo-ekonomik sorunların çözümüne katkı sağlanması için proje kapsamında; fındığın kırma, kavurma ve ezme vb. işlemlerden geçirilmesi suretiyle, katma değerli ürün haline getirilmesi süreçlerinin üreticilerle entegrasyonu amaçlanıyor.

 

SEÇ SİGORTA LOGO SON
Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Şeker Oto Kiralama

TÜM KATEGORİLER

  1. Güncel
  2. Siyaset
  3. Ekonomi ve İş Dünyası
  4. Eğitim
  5. Asayiş
  6. Sağlık
  7. Spor
  8. Sektörel
  9. Kültür Sanat
Düzce Arti Dergisi, Yaşadığınız Kentteki Herşeyin Bir Fazlası.