MANTICI GÜLTEN ANA SİTE SAĞ
7 Mayıs 2024
SEÇ SİGORTA LOGO SON

Faruk Özlü, Öğrencileriyle Buluştu

Düzce Teknoloji Zirvesi’nde Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü Düzce Üniversitesi Öğrencileriyle Buluştu

24 Ekim 2019 Perşembe 12:46
Okunma
Faruk Özlü, Öğrencileriyle Buluştu

Düzce Üniversitesi Meraklılar Topluluğu ile Genç MÜSİAD, Genç Girişimciler Kurulu ve Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın iş birlikteliğinde düzenlenen Düzce Teknoloji Zirvesi’nin 3. gününde önemli konuklar Düzce Üniversitesi öğrencileriyle buluştu.

Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen teknoloji zirvesinin 3. gününe; T.C. 65.Hükümet Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

Düzce Teknoloji Zirvesi’ninsabahki bölümünde “Bilişim Sektörü ve Gelecek” başlıklı sunumunu gerçekleştirmek için kürsüye davet edilen Bilsoft Yazılım CEO’su Ahmet Veli, görev aldığı firma hakkında bilgiler vererek, yazılım sektörünün önemine değindi. Dijital dönüşümün; getirdiği yeniliklerle, üretim ve satış yapan firmalara ve tüketicilere bazı kolaylıklar sağladığının altını çizen Ahmet Veli, dijital dönüşümün eğitim başta olmak üzere sanayi ve gündelik hayat dahil her alanda etkili olduğunu ifade etti.

Etkin bir dijital dönüşüm stratejisi için; köklü değişikliklere açık olunması, değişiklikleri idare edebilme yeteneği, müşteri beklentilerinin araştırılması, analiz edilmesi, ekiplerin birbirlerine güvenmesi ve fikir birliğine sahip olunması gibi birçok faktörün etkili olduğunu katılımcılarla paylaşan davetli konuşmacı; büyük veri, robot, giyilebilir teknolojiler, bulut, e-ticaret, nesnelerin  interneti, mobil teknolojiler, dijital pazarlama ve siber güvenlik gibi kavramların dijital dönüşüm araçları ile hayata geçirilen dijital teknoloji uygulamalarından bazıları olduğunu dile getirdi.

Programın diğer konuşmacısı Sinbo Ev Aletleri Genel Müdürü Oğuz Özyiğit ise “Teknoloji Her Yerde” başlıklı sunumuyla programa katkı sağladı. Üretmenin ve yeni şeyler ortaya çıkarmanın mutluluğunun tarif edilemez nitelikte olduğunu söyleyerek, başkasının ürettiği bir şeyi kullanmanın yenilik olmayacağını, kendi ürettiğimiz şeylerle yenilik yapabileceğimizi ve varlığımızı sürdürebileceğimizi vurguladı.

Başarılı olmayı, “Yaptığınız iş ne olursa olsun, en iyisini yapma kararlılığını göstermektir.” şeklinde tanımlayan Oğuz Özyiğit, günümüzde “araba motoru yapmak mı ya da arama motoru yapmak mı daha karlı olacağı?”sorusunu gözden geçirmemiz gerektiğini dile getirerek, günümüzde ve gelecekte yazılım sektörünün araba motorundan daha değerli olacağını ifade etti. Gelişen teknoloji sayesinde insansız fabrikaların ve araçların üretildiğini söyleyen Özyiğit, istihdam alanında da bu sektörde önemli bir açıklık olduğunu sözlerine ekledi.

Programın öğleden sonraki bölümünde ise T.C. 65.Hükümet Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “Dijital Dönüşüm” başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Dijital dönüşümü, yüksek katma değer, yüksek karlılık şeklinde tanımlayan Dr. Faruk Özlü, günümüzde yüksek kar etmenin tek yolunun ileri teknoloji üretmekten geçtiğinin altını çizdi. Ülkemizin ihracatı içerisinde ileri teknoloji ürünleri payının yüzde 4 olduğunu belirten Özlü, Avrupa Birliği’nde bu oranının yüzde 20, Güney Kore’de yüzde 27, Çin’de yüzde 30 olduğuna dikkat çekerek, ithalat ve ihracat arasındaki dengeyi ileri teknoloji ürünleri üreterek sağlayabileceğimizi belirtti.

Dijital dönüşüm pazarının önümüzdeki 10 yılda 100 trilyon dolar olacağını dile getiren Dr. Faruk Özlü, ülkemizin de bu pazardan 1 trilyon dolar gelir elde edebileceğini ifade etti. Bilimle teknoloji, teknoloji ile sanayi arasında güçlü iş birliğinin önemini vurgulayan Özlü, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı döneminde, Türkiye’nin Dijital Dönüşümü Yol Haritası’nı oluşturduklarını söyledi. Bu yol haritasının 6 bileşenden oluştuğunu dillendiren Dr. Faruk Özlü, bu bileşenleri “Nitelikli İş Gücü, Teknoloji, Alt Yapı, Üreticiler, Kullanıcılar ve İyi Yönetişim” başlıkları olarak sıraladı.

Türkiye’nin dijital dönüşümde geç kalmaması gerektiğine işaret eden Dr. Faruk Özlü, konuşmasının son bölümünde Düzce Üniversitesi öğrencilerinin sorularını yanıtladı.

Programın son konuşmacısı Dijital Hayat Akademisi Kurucusu Bilgisayar Mühendisi Bilal Eren, “Algoritmalar ve Hayatımız” başlıklı konuşmasıyla Düzce Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. Dünyada büyük bir değişim yaşandığını belirten Bilal Eren, “Otomasyon sistemi gündelik yaşamımıza girmiş durumda. Şu an insanların yaptığı birçok mesleği robotlar yapacak. Değişimi görüp ona göre hazırlanmamız gerekir.” şeklinde konuştu.

Şu anda geleneksel iş anlayışı ile dijital iş anlayışının çatışma halinde olduğunu dile getiren Eren, dijital para ile mevcut paranın da çatışma yaşadığını belirterek bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

 

 

 

SEÇ SİGORTA LOGO SON
Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Şeker Oto Kiralama

TÜM KATEGORİLER

  1. Güncel
  2. Siyaset
  3. Ekonomi ve İş Dünyası
  4. Eğitim
  5. Asayiş
  6. Sağlık
  7. Spor
  8. Sektörel
  9. Kültür Sanat
Düzce Arti Dergisi, Yaşadığınız Kentteki Herşeyin Bir Fazlası.