MANTICI GÜLTEN ANA SİTE SAĞ
29 Nisan 2024
SEÇ SİGORTA LOGO SON

Eğitimde Dönüşüm Başladı

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, “Düzce’de artık öğretmenler uzun süre görev yapacak” dedi.

09 Şubat 2017 Perşembe 22:11
Okunma
Eğitimde Dönüşüm Başladı

Geçtiğimiz ay TEOG sınavında Türkiye ortalamasının üzerinde olan Düzce’ye bir müjdeyi de Düzce’de eğitimden sorumlu olan AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’den geldi. Keşir, “Düzce’de artık öğretmenler uzun süre görev yapacak” dedi.

2016 yılının son çeyreğinde Düzce Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve AK Parti Düzce Milletvekillerinin öncülüğünde hayata geçirilen ‘Denge’ ve ‘ Başarıya Adım’ projeleri ile Düzce’de başlayan eğitimde dönüşüm meyvelerini almaya başladı. Deneyimli öğretmenlerin Düzce’de kalmadığına yönelik şikayetler dikkate alınarak yapılan girişimler sonucunda Düzce zorunlu hizmet bölgesi olarak öğretmenlerin daha uzun süre görev yapması sağlandı. Eğitimde kalitenin yükseltilmesi, fiziki yeterliliğin arttırılması ve eğitimde standartların üzerine çıkılması için yola çıkılan Düzce’de projeler Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilirken AK Parti Düzce Milletvekilleri de eğitimde yükselişi sağlamak için girişimlerini sıklaştırıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde Düzce’de öğretmenlerin kısa süre görev yaptıktan sonra başka yerlere tayininin çıkmasının büyük bir sorun teşkil ettiğinin anlatılması ve Düzce’nin zorunlu hizmet bölgesi olması yolundaki talep kabul edilerek Düzce eğitiminde bir eşik daha geçilmiş oldu.

AK Parti Düzce Milletvekili, Medya ve Tanıtım Başkan Yardımcısı Ayşe Keşir, iki metropol arasında kalan Düzce’nin eğitimde istenilen başarıya kavuşması için gayretle çalışıldığının altını çizerek, “ Düzce’mizde okul, öğrenci ve veli üçgeninde daha büyük başarılara ulaşmak için başta Bakanımız, milletvekillerimiz, Düzce Valimiz, Milli Eğitim Müdürümüz ve yetkililerle birçok kez masaya yatırdık. Yeni projelerle herkesin eğitimin içine dahil olmasını sağladık. Bunu çok önemsiyoruz çünkü kendini bilen, donanımlı, özgüvenli, vatanını, milletinizi seven, ülkesi için değer üretme ideali olan yeni bir nesil yetiştirmek gerekiyor. Dolayısıyla biz de hep birlikte bu konunun üzerinde çalıştık” dedi.

Eğitimde masaya yatırılan ve netice elde edilmesi istenenlerinden biri olan öğretmenlerin kısa süre görev yaptıktan sonra tayinlerinin çıkması sorununa el attıklarını ve sonuca ulaştıklarını kaydeden Keşir, “Bize gelen şikâyetler arasında öğretmenlerin uzun süre ile görev yapmadığı vardı. Öğrenciler, veliler ve öğretmen tam kaynaşırken tayin çıkarak eğitimdeki süreklilik kesintiye uğruyor bu da özellikle ilköğretimdeki çocuklarımızın okula olan konsantresini azaltıyordu. Bu doğrultuda Ankara'da şehrimiz Düzce için yaptığımız çalışmalar sonuç verdi. Milli Eğitim Bakanlığının yeni düzenlemesi ile Düzce şehir merkezi ve Akçakoca ilçe merkezi hariç tüm şehir zorunlu hizmet bölgesi olmuştur. Artık Düzce'de öğretmenlerimiz daha uzun süre görev yapacaktır. Eğitimde verimliliği artırmak için çalışmaya devam edeceğiz. Düzce’mize hayırlı olsun” ifadelerinde bulundu.

SEÇ SİGORTA LOGO SON
Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Şeker Oto Kiralama

TÜM KATEGORİLER

  1. Güncel
  2. Siyaset
  3. Ekonomi ve İş Dünyası
  4. Eğitim
  5. Asayiş
  6. Sağlık
  7. Spor
  8. Sektörel
  9. Kültür Sanat
Düzce Arti Dergisi, Yaşadığınız Kentteki Herşeyin Bir Fazlası.