MANTICI GÜLTEN ANA SİTE SAĞ
6 Mayıs 2024
SEÇ SİGORTA LOGO SON

Düzceli kadınlar TRT ekranlarında!

Düzce Olimpik Anneler Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi anneleri, TRT Haber ekranlarında

12 Şubat 2024 Pazartesi 20:15
Okunma
Düzceli kadınlar TRT ekranlarında!

Düzce Olimpik Anneler Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi anneleri, TRT Haber ekranlarında Anadolu’nun Mayası “İMECE” programının ilk bölümünde izleyici ile buluştu.

Düzce'de ulusal ve uluslararası madalyalara sahip judo yapan sporcu annelerinin öncülüğünde kurulan ve ilk kadın kooperatifi olmasıyla değer kazanan Düzce Olimpik Anneler Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, gelişerek değerlerine değer katmaya devam ediyor. Düzce Olimpik Anneler Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi anneleri, TRT Haber ekranlarında Anadolu’nun Mayası “İMECE” programının ilk bölümünde izleyici ile buluştu.

Düzce Olimpik Anneler Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Kurucu Başkanı Nermin Alayıldız, Olimpik Anneler Kadın Kooperatifinin 7 anne ile yola başladığını ve şu anda sayılarının 65’i bulduğunu vurgulayarak, “Kooperatifimizdeki ortakların, üyelerin ve tedarikçilerin hepsi sporcu annesi. Üye olmak için en az 2 yıllık bir lisanslı sporcunun annesi olunması gerekiyor. Kooperatifimizi kurarken bizim ilk önceliğimiz Türkiye şampiyonası hazırlık dönemindeki sporcuların masraflarını karşılamaktı. 7 anneyle çıktığımız bu yolda, şimdi 65 anneye ulaştık. Düzce dışında da Türkiye'nin çoğu yerinde özellikle Olimpik kalifikasyonu geçmiş sporculara sponsorluk yapıyoruz. Onları anne eliyle besliyoruz. Kooperatifimizi 3 yıl önce kurduk. Artık seri üretime geçtik. Burada sporculara uygun, protein değeri yüksek makarnalar üretiyoruz. Bu makarnalarla da sporcuların beslenmesini sağlıyoruz. Türk mutfağında tarhana dediğimiz bir çorbamız var, vitamin değerinin yüksek ve Sporcuların olmazsa olmazı olan Tarhana’yı listemize koyduk. Şimdi tarhana, erişte ve makarna çeşitlerinde seri üretimdeyiz. En kısa zamanda Olimpiyat Hazırlık Merkezinin mutfaklarına girmeyi düşünüyoruz. Oradaki sporcuları da anne eliyle beslenmeyi düşünüyoruz” dedi.

“Düzce, zaten judo sporu olarak başarılı bir branş. 50’nin üzerinde milli sporcuya sahibiz. Bunun dışında Olimpik kalifikasyonda olan sporcularımız var. Onları da Olimpik Anneler Kooperatifi ile destekliyoruz. Düzce'nin her yerinde antrenmana gidemeyen, malzemesi eksik olan bütün çocukların malzeme tedarikini yapıyoruz. Yola çıkarken bu kadar büyük değildi hayalimiz. Ama şimdi çok daha büyük hayaller kuruyoruz. Bu bize yetiyor mu Hayır, Makarna fabrikası hayalimiz var. En kısa süre içinde buna da ulaşacağız”

“Kooperatife katılmak için çocuğunu spora başlatan annelerimiz var. Önceden alileler çocuklarını spor için getirirdi. Şimdi kadınlar "Ben kooperatifte yer almak istiyorum ve bu aile çatısı altında çocuğumun sizlerle birlikte spor yapmasını istiyorum. Bende sizinle birlikte olmak istiyorum" diyor. Hiç ticaretten anlamayan ve seri üretim yapamayan 7 tane kadın olarak bu işe başladık. Şu an 65 kadınla birlikte bir tesis işletiyoruz. En büyük hayalimiz bir gün olimpiyat oyunlarına giden takımın annelerine sponsor olmak. O tribünde annelerle birlikte yer almak. Tribünde annelerin yaratacağı sinerjiye çok inanıyoruz. Bu sinerjinin bizim Olimpiyat madalyamıza yansıyacağını düşünüyoruz.”

SEÇ SİGORTA LOGO SON
Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Şeker Oto Kiralama

TÜM KATEGORİLER

  1. Güncel
  2. Siyaset
  3. Ekonomi ve İş Dünyası
  4. Eğitim
  5. Asayiş
  6. Sağlık
  7. Spor
  8. Sektörel
  9. Kültür Sanat
Düzce Arti Dergisi, Yaşadığınız Kentteki Herşeyin Bir Fazlası.