MANTICI GÜLTEN ANA SİTE SAĞ
29 Nisan 2024
SEÇ SİGORTA LOGO SON

Düzce Üniversitesi Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik’i Ağırladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı İlnur Çevik, Düzce Üniversitesi’nin davetlisi olarak katıldığı konferansta öğrencilerle bir araya geldi.

30 Mart 2017 Perşembe 00:22
Okunma
Düzce Üniversitesi Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik’i Ağırladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı İlnur Çevik, Düzce Üniversitesi’nin davetlisi olarak katıldığı konferansta öğrencilerle bir araya geldi.
Konferans öncesi Düzce Üniversitesi’ni ziyaret eden İlnur Çevik, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’la bir görüşme gerçekleştirdi. Ziyaret sonrasında Cumhuriyet Konferans Salonu’nda düzenlenen programa geçildi.
Düzce Üniversitesi İşletme Fakültesi tarafından düzenlenen programa; Düzce Valisi Zülkif Dağlı’yı temsilen Vali Yardımcısı Turgut Serimer, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. İdris Şahin, protokol üyeleri, öğretim elemanları, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı İlnur Çevik’i Düzce Üniversitesi’nde ağırladıkları için memnuniyetlerini ifade ederek sözlerine başladı. Ülkemizin referandum süreci içerisinde olduğunu belirten Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, anayasa değişikliğinin tüm yönleriyle değerlendirilmesi amacıyla konferansın düzenlendiğini söyledi.  Anayasa değişikliğinin genelde hukuki bir metin gibi algılandığını ifade eden Prof. Dr. Çakar, öğrencilerin bu konuyu yönetim bilimleri bakış açısıyla değerlendirmesinin faydalı olacağını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik’e paylaşacağı deneyim ve gözlemleri için teşekkür eden Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, anayasa değişikliğinin milletimize hayırlar getirmesini temenni ederek sözlerini sonlandırdı.
Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen ve gündeme dair birçok konuda önemli açıklamalarda bulunan İlnur Çevik, ulusal ve uluslararası alandaki gelişmeler, devlet yönetimi ve dış politika konularında dikkat çekici tespitlerde bulundu.
42 yıldır gazetecilik mesleğini icra ettiğini ifade eden İlnur Çevik, geçmiş dönemde Süleyman Demirel ve Necmettin Erbakan’a danışmanlık yaptığını ve bir buçuk yıldır Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanlık görevini yürüttüğünü söyledi.
1960 ihtilalinden sonra ülkemizde sayısız hükümet kurulduğuna dikkat çeken Çevik, her darbenin ülkeyi geriye götürdüğünü sözlerine ekledi. 2002 yılında Türkiye’de sessiz bir devrimin yaşandığını dillendiren İlnur Çevik,  TBMM’ye sadece AK Parti ve CHP’nin girdiğini belirtti. Parlamenter sistemde aynı parti içindeki milletvekilleri ve bakanların bile anlaşmazlık yaşayabildiğini söyleyen Çevik, Türkiye’de hükümetlerin ortalama ömürlerinin 1 yıl 8 ay olduğuna işaret ederek bugünkü parlamenter sistemin istikrarsızlıklara yol açtığını dile getirdi.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin, rejim değişikliğine yönelik olmadığının ve bir kişi için hazırlanmadığının altını çizen İlnur Çevik, anayasa değişikliğiyle Ülkemizin sistematik bir yönetim tarzına kavuşacağını ifade etti. Yeni sistemin bürokrasiyi ortadan kaldıracağını ve ülkenin seri bir şekilde hareket edeceğini belirten Çevik, koalisyonlar sonucu oluşan olumsuz tabloların ve iki başlılığın yaşanmayacağı değerlendirmesinde bulundu.
Bu sistemden tek adam veya diktatör çıkmayacağını dile getiren İlknur Çevik,  referandumdan evet çıkması durumunda Türkiye’nin istikrarlı bir ülke olacağını ve 2023 hedeflerine daha kolay ulaşacağını sözlerine ekledi.
Türkiye’nin artık bağımsız politikalar yürüten güçlü bir ülke haline geldiğini ifade eden İlnur Çevik, ülkemizin 3 milyon Suriyeli’yi bağrına bastığını ve dünyaya insanlığı gösterdiğini söyleyerek dünya mazlumlarının ülkemize ümitle baktığını belirtti.
Sistem değişikliğinin ülkemizin geleceği için yapıldığını söyleyen İlnur Çevik, Türkiye’nin aydınlık bir geleceğe sahip olduğunu belirterek gençlerin devletimizi daha da ileri noktalara götüreceği temennisiyle sözlerini noktaladı. 
Öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik’e, programın sonunda Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar tarafından plaket takdim edildi.

 

SEÇ SİGORTA LOGO SON
Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Şeker Oto Kiralama

TÜM KATEGORİLER

  1. Güncel
  2. Siyaset
  3. Ekonomi ve İş Dünyası
  4. Eğitim
  5. Asayiş
  6. Sağlık
  7. Spor
  8. Sektörel
  9. Kültür Sanat
Düzce Arti Dergisi, Yaşadığınız Kentteki Herşeyin Bir Fazlası.