MANTICI GÜLTEN ANA SİTE SAĞ
21 Mayıs 2024
SEÇ SİGORTA LOGO SON

Düzce Sanayi Kentleri Arasında Steril Bir Adadır

25 Temmuz 2016 Pazartesi 17:30
Okunma
Düzce Sanayi Kentleri Arasında Steril Bir Adadır

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, ulusal düzeyde yayın yapan Beyaz Tv.’de Mert Savaş’ın hazırlayıp sunduğu ‘Cennet Köşeler’ programında Düzce ve belediyeye ilişkin görüşlerini ve gelişmeleri anlattı. Düzce’nin Türkiye’de gelişen kentler arasında olduğunu vurgulayan Başkan Mehmet Keleş, ‘ Düzce bölgesinde sanayi kentleri arasında temiz kalmış, steril bir ada gibidir’ dedi. 
Beyaz Tv kanalında yayınlanan ‘Cennet Köşeler’ programının bu haftaki konusu Düzce ve Düzce Belediyesi oldu. Mert Savaş’ın hazırlayıp sunduğu programda önce Düzce’nin turizm köşelerinden bölümler yer aldı. Programın son bölümünde de Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce’nin turizm potansiyelleri ve değerlerinden söz etti. Başkan Mehmet Keleş, Düzce’nin Türkiye’de gelişen kentler arasında olduğunu işaret ederek ‘ Belediye olarak da geleceğin Düzce’nin vizyon projelerini hayata geçiriyoruz’ dedi. Düzce’nin İstanbul, Ankara, Kocaeli, Bursa, Zonguldak gibi sanayi kentleri arasında bulunduğuna dikkat çeken Başkan Mehmet Keleş ‘ Düzce bu sanayi kentleri arasında, temiz kalmış steril bir ada gibidir. Düzce, Türkiye’de ilk kez Kalkınma Planını yapmış, Çevre Düzeni Planını tamamlamış,  alt ölçekli planlarını yapmış bir kenttir. Bunun yanı sıra, sanayi, turizm ve ulaşım gibi master planları yapılmıştır.   Düzce’de yok yok. O kadar güzel bir şehir ki bazen ben anlatırken abartıyor zannediyorlar. Düzce’yi iyi gezmişseniz abartmadığım ortaya çıkacaktır. Düzce Festival kenti olabilir, Düzce bir sinema kenti olabilir, Düzce bir turizm kenti olabilir. Bölgemizde alternatif doğa sporları yapılmaktadır. Melen Çayı üzerindeki rafting yine dağlarda oluşmuş birçok doğa sporlarımız var. Akçakoca ilçesi ile Türkiye’nin mavi bayraklı Karadeniz üzerindeki sahillerinden birisidir. Batı Karadeniz’de Antik Kenti ayakta olan bir tek Düzce dir. Şehir surlarıyla, tarihi köprüleriyle, 3 bin yıllık Bitinya Krallığının başkentidir. Düzce hem sanayi kenti hem de turizm kenti olma yolunda ilerliyor. Tüm amacımız Düzce’nin Kültür ve Turizm kenti olmasıdır.’ Başkan Mehmet Keleş, belediye olarak da geleceğin Düzce’sinin vizyon projelerini hayata geçirmek için çalıştıklarını da ifade etti. Başkan bu konuda da şu görüşlere yer verdi “ Düzce’nin gelecek vizyonu var. Bu projenin içerinde Melensu Park 1 projemiz var. Projede çok büyük yeşillik alanlar var. Piknik alanları, eğlence alanları, spor alanları var.  Melensu Park 2 Projemiz bulunuyor. Bu temalı bir parktır. Oyun alanları, Hitit, Asur, Selçuklu, Anadolu gibi bütün Anadolu Medeniyetlerini sembolik olarak görebileceğimiz kent burası. Üçüncüsü TRT ile çalıştığımız Film Platosu var. Seti Düzce’de kurulacak.  4 bölümlü yenilenebilir enerji kaynağımız var”

SEÇ SİGORTA LOGO SON
Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Son Dakika
Güncel 2 gün önce
R
Güncel 2 gün önce
R
Güncel 2 gün önce
R
Güncel 2 gün önce
R
Güncel 2 gün önce
R
Güncel 2 gün önce
R
Şeker Oto Kiralama

TÜM KATEGORİLER

  1. Güncel
  2. Siyaset
  3. Ekonomi ve İş Dünyası
  4. Eğitim
  5. Asayiş
  6. Sağlık
  7. Spor
  8. Sektörel
  9. Kültür Sanat
Düzce Arti Dergisi, Yaşadığınız Kentteki Herşeyin Bir Fazlası.
pekintaş 19 mayıs