MANTICI GÜLTEN ANA SİTE SAĞ
27 Nisan 2024
SEÇ SİGORTA LOGO SON

Düzce Bir Eser Daha Kazandı

Atıl Bina Yaşam Merkezi’ne Dönüştü

23 Mart 2024 Cumartesi 20:30
Okunma
Düzce Bir Eser Daha Kazandı

Düzce’de alzheimer hastalarını ve yakınlarını desteklemek üzere, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün üstün gayretleri ve iş insanı Ertan Uçar’ın destekleri ile “Alzheimer ve Bakım Merkezi” kuruldu. İnşaat ve bahçe peyzaj çalışmaları tamamlanan, iç tefrişat çalışmaları devam eden merkez, bu alandaki önemli bir ihtiyacı gidermiş olacak.

Alzheimer hastalarının sosyal yaşama katılmalarını sağlamak ve hasta yakınlarını desteklemek amacıyla projelendirilen ve hayırsever iş insanı Ertan Uçar’ın önemli destekleri ile hayata geçirilen ‘Ertan Uçar Alzheimer ve Bakım Merkezi’ tamamlandı. Bahçeşehir bölgesi, Demetevler Mahallesi’ndeki atıl binanın dönüştürülmesi ile şehrimize kazandırılan merkez, düzenlenen tören ile tanıtıldı. Törene Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdoğan Bıyık, hayırsever iş insanı Ertan Uçar ve eşi Zeynep Uçar ile seçkin davetli topluluğu katıldı.

İşadamı Ertan Uçar törende yaptığı konuşmada, bu merkezin açılması noktasında Başkan Faruk Özlü’nün gayretlerinden söz ederek, “Böyle güzel bir merkez hizmete açabilmek için bir fikre ihtiyaç vardı. Bu fikir, sevgili eşim Zeynep hanıma aitti. Bu fikri hayata geçirmek için ise Faruk beye ihtiyaç vardı. Önümüzde çok büyük engeller vardı. Kendisi sağolsun çok hızlı bir şekilde bu engelleri kaldırıp önümüzü açtı” dedi.

“AİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ”

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ise, Milli Eğitim Bakanlığı’na ait atıl bina ve arsanın “Alzheimer ve Bakım Merkezi”ne dönüşmesinde yaşanan süreçten söz ederek, Zeynep ve Ertan Uçar çiftine teşekkürlerini iletti. “İnşallah burası Alzheimer hastaları için örnek bir yer olacak” diyen Özlü, “Binası ve bahçe peyzajı bitti. Şimdi personel seçeceği ve gerekli eğitimleri aldıracağız. Burası Alzheimer hastaları için bir gündüz bakımevi olacak. Biliyorsunuz bu hastaların bakımı çok zor ve özel bir bakım gerektiriyor. Alzheimer hastanız var, evde bırakıp gidemezsiniz. Hastanızı buraya bırakacaksınız, akşama kadar burada bakılacak. Akşam gelip alabileceksiniz. Pırıl pırıl bir eseri daha Düzce’ye kazandırdık. Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz derler. Biz eserlerimizle, yaptığımız kalıcı işlerle gurur duyuyoruz. Kimseyle bir kavgamız, çatışmamız yok. Az laf, çok iş. Son zamanlarda hep açılış yapıyoruz. Bunlar bizim uzun zamandır üzerinde çalıştığımız işlerdir. Bu şehir için geride güzel eserler bırakabilirsek, buradan gittiğimizde insanlar bizi hayırla ve iyilikle anarlarsa bizim en büyük kazancımız bu. Hayırla anılmaktan başka hiçbir temennimiz yok. Düzce’mize hayırlı uğurlu olsun. En kısa zamanda personel eğitimlerimizi tamlayacağız, ilk hasta kabulümüzü bir törenle yapacağız” ifadelerini kullandı.  

“Ertan Uçar Alzheimer ve Bakım Merkezi”nde alzheimer hastalığı bulunan bireylerin kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak, zihinsel rehabilitasyon çalışmaları ile onları yaşama bağlamak ve yaşam kalitelerini arttırarak hastalığın evre atlamasını geciktirmek amaçlanıyor. Aynı zamanda alzheimer hastalarına bakım veren bireylere ve yakınlarına bir nebze olsun nefes aldırmak ve omuzlarındaki ağır yüklerini hafifletmek de temel amaçlar arasında yer alıyor. İç tefrişat çalışmalarının tamamlanması sonrası misafirlerini kabul etmeye başlayacak olan yaşam merkezi, bu alandaki önemli bir ihtiyacı da karşılamış olacak.

SEÇ SİGORTA LOGO SON
Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Şeker Oto Kiralama

TÜM KATEGORİLER

  1. Güncel
  2. Siyaset
  3. Ekonomi ve İş Dünyası
  4. Eğitim
  5. Asayiş
  6. Sağlık
  7. Spor
  8. Sektörel
  9. Kültür Sanat
Düzce Arti Dergisi, Yaşadığınız Kentteki Herşeyin Bir Fazlası.