FARUK ÖZLÜ SOL
FARUK ÖZLÜ SAĞ
28 Mart 2024
SEÇ SİGORTA LOGO SON

Düzce Ahşap Sektöründe İhtisaslaşacak

SEKTÖRÜN ÖNDE GELEN İSİMLERİNDEN PROJEYE TAM DESTEK

14 Mart 2023 Salı 20:00
Okunma
Düzce Ahşap Sektöründe İhtisaslaşacak

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleriyle ve Ekonomi Gazetesi işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Tasarımdan Ticarete Ahşap Zirvesi’ tamamlandı. Zirvenin kapanışında konuşan Başkan Özlü, Düzce’nin bir alanda uzmanlaşmasını ihtisaslaşmasını çok istediklerini bununda ahşap üzerinden olabileceği dile getirerek, “Düzce’yi bölgede Türkiye’nin saygın illerinden biri yapmaya kararlıyız” dedi.

Düzce Belediyesinin Ekonomi Gazetesi işbirliği ile düzenlediği, önemli isimlerin panelist olarak katıldığı ‘Tasarımdan Ticarete Ahşap Zirvesi’ programı sona erdi.

Prof.Dr. Erol Güngör Kültür Merkezinde Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ev sahipliğinde gerçekleştirilen zirveye Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı İbrahim Canpolat, Düzce Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Karslıoğlu, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, paydaş temsilcileri, belediye başkan yardımcıları ve basın mensupları katılım sağladı.

PAZARLAMA VE SATIŞ TRENDLERİ DEĞERLENDİRİLDİ
Zirve kapsamında gün boyu devam eden program çerçevesinde Ekonomi Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Şeref Oğuz’un moderatörlüğünde ‘Pazarlama ve Satış Trendleri’ başlığı altında gerçekleşen ikinci oturumuna panelist olarak katılım sağlayan Kelebek Mobilya Marka Direktörü Serkan Kaplan, yeni dönemde sürdürülebilir ve doğa dostu ürünlere yönelik değerlendirmelerini katılımcılara aktarırken, Saloni Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Özbek, günümüzde ürün yerine değer ve etik üretme zorunluluğuna dikkati çekti. Sancaklı Brand Manager Sarper Sancaklı, pazarlama ve satış noktasında yapay zeka üzerinden değerlendirmede bulunurken, Hüster EFG Oyuncak Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Terzioğlu ise bilgi ve birikimlerini aktardı.

AHŞAP SEKTÖRÜNÜN BUGÜNÜ, GELECEĞİNE YÖNELİK ÇARPICI DETAYLAR
Programın üçüncü oturumunda Ekonomi Gazetesi Genel Koordinatörü Vahap Munyar moderatörlüğünde ‘Ahşap Endüstrisinde Türkiye’nin Durum Değerlendirmesi’ başlığı altında gerçekleştirilen panel de ise Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, sektöre yönelik Türkiye’nin durumunu detaylı olarak ele aldığı sunumunu paylaşarak hedeflerini değerlendirdi. Tasarımcı Adnan Serbest ise geleneksellikten geleceğe noktasında tecrübelerini aktararak, tasarımın mobilya sektöründeki öneminden bahsetti.

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Kurucu Direktörü Güven Sak, programın son oturumu öncesinde kürsüye çıkarak ‘Ahşap Sektörünün Bugünü, Geleceği ve Düzce’ Raporuna dair sunum eşliğinde bilgilerini katılımcılarla paylaştı.

SON OTURUM PROJE DEĞERLENDİRMESİ
Zirvenin dördüncü ve son oturumunda Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü moderatörlüğünde Doğanlar Grubu Kelebek Mobilya Teknik Genel Müdür Yardımcısı A.Faruk Şahin, Düzce Orman Ürünleri Sanayicileri Derneği Başkanı ve Sancaklı Mobilya Genel Müdürü Mesut Sancaklı, Ulusal Ahşap Birliği Genel Sekreteri ve Mahir Arın Kerestecilik Genel Müdürü Mahir Arın ve KTÜ Orman Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Hülya Kalaycıoğlu tarafından ‘Düzce Projesinin Değerlendirilmesi’ ele alındı.

DÜZCE İÇİN DOĞRU PROJE
Doğanlar Grubu Kelebek Mobilya Teknik Genel Müdür Yardımcısı A. Faruk Şahin, projenin Düzce için doğru olduğunu ifade ederek aynı zamanda şehirdeki sosyal yaşamı da değiştirebileceğini kaydederken, Mahir Arın ise Düzce’nin bu alanda cazibe merkezi haline getirilmesi gerektiğini belirterek, kalite isteyenlerin Düzce gelmesi için sanatkarları buraya getirmenin gerekliliğine işaret etti. Sancaklı Mobilya Genel Müdürü Mesut Sancaklı ise projenin doğru bir çalışma olduğunu ve daha teknolojik olacağına inandığını ifade etti.

DÜZCE AHŞAP ALANINDA İHTİSASLAŞACAK
Başkan Dr. Faruk Özlü, zirvenin kapanışına ve proje değerlendirmesine dair yaptığı konuşmada “Sabahın erken saatlerinden buyana buradayız. Çok değerli isimler bilgilerini paylaştı. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Biz, Düzce’nin bir alanda uzmanlaşmasını, ihtisaslaşmasını çok istiyoruz. Bununda ahşap üzerinden olabileceğini düşündük. Bu toplantılarımız devam edecek. Düzce’yi bu bölgede Türkiye’nin saygın illerinden biri yapmaya kararlıyız. Bu zirvenin yazılı raporu ortaya çıkacak ve kitap haline getirilecek. Bu ilk toplantımız. Biz asla üstünkörü iş yapmayız. Ahşap sektörüne yönelik toplantıları daha da detaylandıracağız” dedi.

Gerçekleştirilen zirve öncesinde bir fizibilite yaptırdıklarını ve içerisinde rakamsal değerlerin var olduğunu ifade eden Başkan Özlü, bu değerleri de ilerleyen süreçte paylaşacaklarını söyleyerek kurmayı planladıkları merkeze dair çalışma yapıldığını belirtti. Ardından kurulacak merkeze yönelik yapılan çalışma görseller eşliğinde aktarıldı.

 

 

 

 

 

 

 

SEÇ SİGORTA LOGO SON
Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Şeker Oto Kiralama

TÜM KATEGORİLER

  1. Güncel
  2. Siyaset
  3. Ekonomi ve İş Dünyası
  4. Eğitim
  5. Asayiş
  6. Sağlık
  7. Spor
  8. Sektörel
  9. Kültür Sanat
Düzce Arti Dergisi, Yaşadığınız Kentteki Herşeyin Bir Fazlası.