MANTICI GÜLTEN ANA SİTE SAĞ
27 Nisan 2024
SEÇ SİGORTA LOGO SON

DSMMO İftar Düzenledi

Özlü STK’lar İle Buluşmayı Sürdürüyor

27 Mart 2024 Çarşamba 13:15
Okunma
DSMMO İftar Düzenledi

Düzce’deki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelmeyi sürdüren Düzce Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü, 31 Mart’ta ciddiyetle düşünerek bir karar verilmesi gerektiğini söyledi. “Çok çalışmak, iş yapmak dışında hiçbir seçeneğimiz yok” diyen Özlü, ancak ve ancak çok çalışanların ve işi iyi bilenlerin şehre faydalı olacağını vurguladı.

Düzce Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, Erguvan Kıl Çadırı’nda iftar düzenledi. Oda Başkanı Birol Aksu ev sahipliğinde gerçekleştirilen davete AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ile Düzce Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü de katıldı. Yoğun katılımın olduğu davette, Oda Başkanı Birol Aksu, “Verdiğiniz hizmetlerden dolayı müteşekkiriz” diyerek, Başkan Özlü’ye teşekkür plaketi takdim etti. Özlü de oda üyelerini selamlayarak, “Bu şehrin geleceği için hep birlikte, önümüzdeki günlerde güzel işler başaracağız” ifadelerini kullandı.

Özlü ve Keşir ardından da Erguvan Sosyal Tesisleri’nde Düzce Mimarlar Odası’nın iftar davetine katıldı, Oda Başkanı Dilek Doğan ve oda üyelerini selamladı.

Özlü, aynı akşam Düzce Bayburtlular Derneği üyeleri ile de bir araya geldi. Sancaklar Mahallesi’nde düzenlenen ve yoğun katılımın olduğu buluşmada, belediye meclis üyesi adayları da hazır bulundu. Meclis üyesi adaylarının yaptıkları konuşmaların ardından kendisini dikkatle dinleyen kalabalığa hitap eden Özlü, 31 Mart seçimlerinin öneminden bahsederek, destek istedi.

“TAM ZAMANLI DÜZCE’DEYİM, İŞİMİN BAŞINDAYIM”

5 yıldır tam zamanlı belediye başkanlığı yaptığını söyleyerek sözlerine başlayan Özlü, “18 yaşıma kadar Düzce’de kaldım. Okul hayatım ve iş hayatım süresince de anne ve babamı ziyaret için Düzce’ye sık sık geldim, gittim. Belediye başkanlığından sonra tam zamanlı Düzce’deyim, işimin başındayım. Tatil bana yakışıyor demedim, hep belediye içindeyim. Bir mühendis gibi, uzman gibi, amele gibi 16 saat çalışıyorum” dedi.

Bu şehrin kangren olmuş ya da çözülememiş tüm sorunlarını çözdüğünü ile getiren Özlü, “Çözüm dediğimiz şey inşaatın başlaması ya da yolların asfaltlanması değildir. Bunun bir öncesi vardır. Plan proje yapacaksın, para bulacaksın, ihale yapacaksın, sonra kazmayı vuracaksın. Bir işin öncesinde en az 2 yılı alan bir zaman dilimi vardır ki bunları hep aştık. Çöp sorunu eskiden ciddi bir sorundu. Bugün var mı, yok. Türkiye’nin en modern çöp ayrıştırma ve işleme tesisini biz kurduk” şeklinde konuştu. 

“ÇOK ÇALIŞMAK DIŞINDA HİÇBİR SEÇENEĞİMİZ YOK”

Türkiye’de 9 belediyenin altyapı yapmak için İller Bankası’nın Dünya Bankası’ndan aldığı 500 milyon Euro krediden pay aldığını anlatan Özlü, “Bizim dışımızdaki hepsi büyükşehir belediyesi. Bir tek Düzce Belediyesi normal bir il belediyesi olarak bu krediden 45 milyon Euro pay aldı. Bu itibar meselesi, işi bilme meselesi. Genelde belediye başkanları bir şehrin altyapısının ve içme suyu şebekesinin tamamını yenilemeyi göze alamaz. Birincisi para bulamaz, ikincisi oy kaybederim diye düşünür. Bugüne kadar hiçbir zaman bir sonraki seçimi düşünmedim. Çok çalışmak, iş yapmak dışında hiçbir seçeneğimiz yok. Ancak ve ancak çok çalışanlar, işi iyi bilenler bu şehre faydalı olurlar. Arkadaşlar biz gerçekten çok çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“DÜZCE’NİN GELECEĞİ SİZLERİN ELLERİNİZDE”

31 Mart seçimlerine sayılı günler kaldığını ve ciddiyetle düşünerek bir karar verilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Özlü, “Enine boyuna düşünüp, Pazar günü dosdoğru bir şekilde Düzce için bir tercih yapmak durumundayız. 31 Mart seçimlerinin bir vebali var. Aslında seçeceğiniz ben ve benim gibi aday olanlar değil, Düzce’nin geleceği. Yani Düzce’nin geleceği sizin ellerinizde. Önümüzdeki 5 yıl Düzce için boşa geçen bir 5 yıl mı olsun, dolu dolu geçen bir 5 yıl mı olsun buna karar vereceğiz. Bizim görevimiz de size kendimizi anlatmak. Çünkü anlatmazsak bizim için de bunun bir vebali var. Sizin vereceğiniz her türlü karar bizim başımızın tacıdır. Biz asla ve kat’a milletimizin vereceği karara laf söylemeyiz. Hiçbir zaman milletin kararı bizim cebimizde de demeyiz. Oy verirken Allah ile başbaşasınız. Yüreğinizde ne varsa mühür oraya gidiyor. Herkes kendi hür iradesi ile tercihini yapıyor. Bizim görevimiz size Düzce için iyi olanı, doğru olanı anlatmak” dedi.

Düzce için önümüzdeki 5 yılda yapmak üzere 100 proje hazırladığını ve projelerin bir kısmının başladığını dile getiren Başkan Özlü, mobilya kent ve içme suyu altyapısına ilişkin projelerin inşaat aşamasına geldiğinden söz etti.

“AK PARTİ TÜRKİYE’DE SESSİZ BİR DEVRİM GERÇEKLEŞTİRDİ”

AK Parti’nin son 20 yılda çok önemli işlere imza attığını, bunun yanı sıra Türkiye’de sessiz bir devrim gerçekleştirdiğini ifade eden Özlü, yıllarca konuşulan Ayasofya Camii’nin ibadete açılmasını ve Taksim’e cami yapılmasını örnek gösterdi. İmam hatip okullarının üniversite giriş sınavlarındaki katsayı uygulamasının da AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan tarafından kaldırıldığını hatırlatan Özlü, “Başı açık mı, kapalı mı hiç kimseye karışmıyoruz. Türkiye’de bu iklimi ve ortamı sağlayan AK Parti’dir, Recep Tayyip Erdoğan’dır. O yüzden hepimizin Recep Tayyip Erdoğan’a bir şükran borcumuz var. Devlet ile milleti barıştıran adam” dedi.

“NE SIKINTIMIZ VARSA BUNU ERDOĞAN ÇÖZER VE ÇÖZECEKTİR”

Özlü sözlerini şöyle sürdürdü: “Alnımız ak, yüzümüz açık bir şekilde bütün dünyaya meydan okuyoruz. Ortadoğu’da, içinde bulunduğumuz coğrafyada Türkiye olmadan hiç kimse bir siyaset kurgusu yapamaz. Türkiye’ye soracaklar. Bunu sağlayan bizim saygıdeğer cumhurbaşkanımız ve AK Parti. Eksiklerimiz de var. Dünyada covid oldu, ekonomik bir sıkıntı var, hayat pahalılığı var. Emekli kardeşlerimizin sıkıntılarını biliyoruz. EYT yıllarca konuşuldu, AK Parti çözdü. Recep Tayyip Erdoğan’la çok yakın çalışmış bir kardeşiniz, onun eski bir bakanı olarak size temin ederim ki, ne sıkıntımız varsa bunu Recep Tayyip Erdoğan çözer ve çözecektir, emin olun.”

“SİZİ TEMSİL EDECEK ADAMIN SİZDEN DAHA GÜÇLÜ OLMASI LAZIM”

31 Mart seçimleri için destek isteyen Özlü, “Yerel seçimler siyasal ağırlığı olmayan seçimlerdir. Belediye başkanlığı seçimi yaparken, sizlerden ricam seçeceğiniz adayda 3 ana hususa bakın. Bunlardan birisi, oy vereceğiniz adamın geçmişine bakın. İkincisi adamın gücüne bakın. Sizi temsil edecek adamın sizden daha güçlü olması, her tarafa ulaşabilmesi lazım. Düzce’nin ihtiyacı olan parayı ve kaynakları, yurt içinden ve yurt dışından getirebilmesi lazım. Telefon ettiği zaman sözünü geçirebilmesi lazım. Üçüncüsü oy vereceğiniz adamın ahlakına bakın. Devletin parasını pulunu, devletin imkanlarını har vurup harman savurmadan, çalmadan çırpmadan yerli yerinde harcayabilir mi? Gerçekten bu işin bir vebali var. İyiler sahip çıkmazsa, doğru tercih yapmazsa piyasayı kötüler doldurur. O yüzden sizler sahip çıkmazsanız, destek olmazsanız, güzel bir karar vermezseniz piyasayı çakallar, tilkiler doldurur. O bakımdan sizlerden istirhamım bu kardeşinizi dikkate alın. Ben bir faninin gelebileceği her göreve geldim. İnanın konu şahsi değil. Düzce’nin geleceğini düşünerek oylarımızı kullanalım” ifadelerini kullandı.

SEÇ SİGORTA LOGO SON
Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Şeker Oto Kiralama

TÜM KATEGORİLER

  1. Güncel
  2. Siyaset
  3. Ekonomi ve İş Dünyası
  4. Eğitim
  5. Asayiş
  6. Sağlık
  7. Spor
  8. Sektörel
  9. Kültür Sanat
Düzce Arti Dergisi, Yaşadığınız Kentteki Herşeyin Bir Fazlası.