MANTICI GÜLTEN ANA SİTE SAĞ
19 Mayıs 2024
SEÇ SİGORTA LOGO SON

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Anlatıldı

AK Parti Düzce İl Başkanlığı tarafından basın kuruluşlarına verilen kahvaltılı toplantıda İl Başkanı Hikmet Keskin, 16 Nisan Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattı.

06 Mart 2017 Pazartesi 18:37
Okunma
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Anlatıldı

Basın Mensuplarına Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Anlatıldı

AK Parti Düzce İl Başkanlığı tarafından basın kuruluşlarına verilen kahvaltılı toplantıda İl Başkanı Hikmet Keskin, 16 Nisan Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattı.

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin ve yönetim kurulu üyeleri Düzce Belediyesi Erguvan Tesislerinde basın kuruluşları ile kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltının ardından AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin ve sonradan toplantıya katılan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, basın mensuplarına Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattı.

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin 16 Nisan’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı referandum sistemi ile ilgili yaptığı açıklama da, “Genel Merkez tarafından yapılan anketler var. Yapılan anketlerde Düzce’de iyi sonuçlar alıyoruz. Biz kapı kapı dolaşıyoruz, vatandaşlar ile birebir temas kuruyoruz. Düzceliler bize güveniyor” dedi.

Referandumda halkın verdiği kara saygı duyacaklarını söyleyen Keskin “Bizim CHP ile bir derdimiz yok. Biz diyoruz ki milletin iradesinin üzerinde bir irade tanımıyoruz ama onlar “EVET” çıktığı takdirde sonucu kabul etmeyeceklerini sokağa çıkacaklarını söylüyorlar” ifadelerini kullandı.

Bütün vatandaşların maddeleri okumasını isteyen AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin CHP’li vatandaşlardan ise özel bir istekte bulundu.

Keskin “CHP’li kardeşlerimizden bir isteğimiz var. Mevcut anayasa maddelerini okusunlar sonra referandumda değişen maddeleri okusunlar ve karşılaştırma yapsınlar. Mevcut sistemde cumhurbaşkanının hiçbir şekilde cezai sorumluluğu yok ancak cumhurbaşkanlığı sisteminde yaptığı işlerde bir cezai sorumluluk olacak” dedi.

Keskin, referandum çalışmaları kapsamında Düzce’de vatandaşlara cumhurbaşkanlığı sistemini anlatan özel olarak hazırlanmış gazete ve broşürleri vatandaşlara dağıtacaklarını da ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı sistemine karşı çıkanların aslında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı çıktıklarını ifade eden Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise “Hayırcıların derdi cumhurbaşkanlığı sistemi falan değil, onların derdi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Ancak bu referandumun Erdoğan’a hiçbir katkısı yoktur. Zaten 2019’a kadar görevinin başında. Ve yeni sistemdekinden daha fazla yetkililer ile görevinin başında. Hiçbir sorumluluğu yok. İsterse bu yetkiler ile 2019’dan sonra tekrar adaylığını koyar ve görevine devam eder. Bu referandumun Erdoğan ile bir alakası yok. Ülke için gerekli bir değişiklik bu. Bu sistem Türkiye için Türkiye’nin geleceği içindir” dedi.

Hayır cephesinin beklentisini de açıklayan Başkan Keleş “Hayırcıların beklentisi belli. Referandum da AK Parti ve MHP’den kopma olur mu? Ancak bu beklenti boşa çıkacak. Aslında hayır cephesi ile ilgili en büyük tespiti CHP’nin yurt dışından getirdiği reklam sorumlusu yaptı. Kampanya için özel getirdikleri adam “Bir haftadır Türkiye’deyim. Evetçilerin neye evet dediğini anladım ama hayırcıların neye hayır dediğini anlamadım” dedi. Aslında bu her şeyin özedi durumunda” dedi.

SEÇ SİGORTA LOGO SON
Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Son Dakika
Güncel 8 saat önce
R
Güncel 8 saat önce
R
Güncel 10 saat önce
R
Güncel 10 saat önce
R
Güncel 10 saat önce
R
Güncel 10 saat önce
R
Şeker Oto Kiralama

TÜM KATEGORİLER

  1. Güncel
  2. Siyaset
  3. Ekonomi ve İş Dünyası
  4. Eğitim
  5. Asayiş
  6. Sağlık
  7. Spor
  8. Sektörel
  9. Kültür Sanat
Düzce Arti Dergisi, Yaşadığınız Kentteki Herşeyin Bir Fazlası.
pekintaş 19 mayıs