MANTICI GÜLTEN ANA SİTE SAĞ
27 Nisan 2024
SEÇ SİGORTA LOGO SON

Çocuk Kemoterapi Ünitesi Açıldı

Düzce Üniversitesi Çocuk Kemoterapi Ünitesi Açıldı

27 Kasım 2023 Pazartesi 22:15
Okunma
Çocuk Kemoterapi Ünitesi Açıldı

Sağlıkta hizmet yelpazesini ve kalitesini her geçen gün artıran Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde “Çocuk Kemoterapi Ünitesi” açıldı.

Çocukların izole, sakin ve modern bir ortamda kemoterapi olması amacıyla Düzce ve çevre illere yönelik hizmet sunacak Çocuk Kemoterapi Ünitesi’nde, tüm solid tümörler ve lösemilerin idamesi tedavisinin verilmesi hedefleniyor.

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Bilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Hatice Mine Çakmak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Düzce Üniversitesi Hastanesi’nde son 2 yıldır beyin tümörleri, lenfoma, germ hücreli tümör ve lösemi idame tedavisi ile bel tedavilerinin yapıldığını ifade etti.

Çocukluk çağında en sık görülen tümörlerin, lösemi, santral sinir sistemi tümörleri ve lenfomalar olduğunu dile getiren Dr. Öğr. Üyesi Hatice Mine Çakmak, “Hodgkin lenfoma tedavisinin temelinde kemoterapi yer almaktadır, bu kapsamda günübirlik tedaviler verilmekte, hastalar sabah kemoterapi alıp, akşam evine taburcu olabilmektedir. Santral sinir sistemi tümörlerinin tedavilerinin çoğunlukla temelini cerrahi oluşturmakta ve sonrasındaki tüm kemoterapileri Kemoterapi Ünitemizde verebilmekteyiz. Lösemi idame tedavisi de ağızdan alınan medikal tedaviye ek olarak damardan alınan günübirlik kemoterapi ve intratekal (bel) tedavilerini içermektedir. Kemoterapi Ünitemizde, tüm solid tümörler ve lösemilerin idamesi tedavisinin verilmesini planlanmaktayız. Tedavi olmak isteyen tüm hastalarımız, Ünitemize başvurabilir. Üniversitemiz, şehrimiz ve bölgemiz için hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

 

SEÇ SİGORTA LOGO SON
Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Şeker Oto Kiralama

TÜM KATEGORİLER

  1. Güncel
  2. Siyaset
  3. Ekonomi ve İş Dünyası
  4. Eğitim
  5. Asayiş
  6. Sağlık
  7. Spor
  8. Sektörel
  9. Kültür Sanat
Düzce Arti Dergisi, Yaşadığınız Kentteki Herşeyin Bir Fazlası.