MANTICI GÜLTEN ANA SİTE SAĞ
19 Nisan 2024
SEÇ SİGORTA LOGO SON

Belmek’te Miras Geleceğe Taşınıyor

Kurslar Kursiyerlere İyi Geliyor

20 Ekim 2022 Perşembe 11:55
Okunma
Belmek’te Miras Geleceğe Taşınıyor

Kültürel mirasların yaşatılarak gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan Çini Sanatı, Düzcelilerin ellerinde yeni bir yolculuğa çıkıyor. Kursiyerler, BELMEK Çini Sanatı kursunda yüzyıllardır dünyayı kendine hayran bırakan çiniyi öğrenirken aile bütçesine de katkı sağlıyor.

Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Meslek Edindirme Kursları (BELMEK) meslek, kişisel gelişim ve hobi kurslarını Düzcelilerle ücretsiz buluşturuyor. Kültürel ve sosyal etkinliklere önem veren Düzce Belediyesi, BELMEK kursları ile Düzcelilerin meslek edinmesi veya serbest zamanlarını verimli geçirmelerini sağlıyor.

2022-2023 eğitim-öğretim yılına 9 noktada 53 branş ve 2 bin 300 kursiyerle başlayan BELMEK’in en çok talep edilen kurslarından biri olan Çini Sanatı haftada 5 gün 2 farklı noktada kursiyerlerle buluşuyor.

GELENEKSEL TÜRK SANATI

Çini Sanatı eğitmeni Harun Agah Altay aktif olarak 42 kursiyerle Geleneksel Türk Çini desenlerini çalıştıklarını kaydederek, “Bu sanatın inceliklerini, çizim ve boyama tekniklerini öğretiyoruz. Zaman zaman da yaptığımız çalışmaları fuarlarda ve çeşitli sergilerde halkımızın beğenisine sunuyoruz. Kursiyerlerimiz yaklaşık 2 ay içinde objelerle çalışmaya başlayabiliyor, ayrıca kendi yaptıkları ürünleri çeşitli platformlarda satışa sunup gelir de elde ediyorlar” dedi.

KURSUN EĞİTİME KATKISI

Geleneksel Türk Sanatları bölümü öğrencisi Özlem Yıldırım da çini sanatıyla ilgilendiğini ve severek yaptığını belirterek, “ Eğitimim Geleneksel Türk Sanatı üzerine olduğu için Çini kursunun yararını görüyorum. Bir form üzerinde çalışıyorum ve bunun için de desen seçiyorum” diye konuştu.

“KURS BİZE İYİ GELİYOR”

Çini ve seramik sanatlarına karşı ilgisinin olduğunu söyleyen bir diğer kursiyer Hatice Dabağoğlu, “ 3 senedir hocamızın sayesinde birçok çalışma yaptık. Hem zamanımı değerlendiriyoruz hem de çok güzel vakit geçiyoruz. Bu kurs bize çok iyi geliyor” dedi.

SEÇ SİGORTA LOGO SON
Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Son Dakika
Güncel 1 hafta önce
R
Güncel 1 hafta önce
R
Güncel 1 hafta önce
R
Güncel 1 hafta önce
R
Güncel 1 hafta önce
R
Şeker Oto Kiralama

TÜM KATEGORİLER

  1. Güncel
  2. Siyaset
  3. Ekonomi ve İş Dünyası
  4. Eğitim
  5. Asayiş
  6. Sağlık
  7. Spor
  8. Sektörel
  9. Kültür Sanat
Düzce Arti Dergisi, Yaşadığınız Kentteki Herşeyin Bir Fazlası.