MANTICI GÜLTEN ANA SİTE SAĞ
29 Nisan 2024
SEÇ SİGORTA LOGO SON

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Akademik Açılış Töreni'ne Kadıldı

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un Katılımlarıyla Akademik Açılış Töreni Gerçekleştirildi 

08 Aralık 2016 Perşembe 19:22
Okunma
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Akademik Açılış Töreni'ne Kadıldı

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un Katılımlarıyla Akademik Açılış Töreni Gerçekleştirildi 
Başbakan Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un 2016-2017 Akademik Yılı’nın ilk dersini vererek onurlandırdığı Üniversitemiz 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni, Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Programa; Başbakan Yardımcımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve saygıdeğer eşi Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş, Düzce Valimiz Zülkif Dağlı, Düzce Milletvekilimiz Fevai Arslan, il ve ilçe protokol üyeleri, öğretim üyelerimiz, öğrencilerimiz ve basın mensupları katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan ve Üniversitemiz tanıtım filminin gösterimiyle devam eden programın açılış konuşmasını öğrencilerimizi temsilen, 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı’nda Üniversitemize en yüksek puanla yerleşen Tıp Fakültemiz öğrencisi Elif İnan yaptı. Hedeflerine ulaşmak için gece gündüz demeden çalıştığını ifade eden öğrencimiz, insanlara yardım etmenin en güzel yolu olan doktorluk mesleğini seçerek bu hayalini gerçekleştirdiğini söyledi. Tıp Fakültemizin gerek öğretim üyesi kadrosu, gerekse TUS sınavındaki başarılarının tercihinde önemli rol oynadığını dile getiren Elif İnan, Düzce Üniversitesi’nin üniversite olmayı başarmış bir yükseköğretim kurumu olduğuna dikkat çekerek eğitim veren tüm hocalarına teşekkür etti. 
Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar yaptığı konuşmasına “Açılış dersi için kıymetli bir bilim adamı kimliği taşıyan, aynı zamanda Ülkemizin yetiştirdiği deneyimli bir siyasetçi olan, ama her iki özelliğinden de öte, bir dava insanı olarak memleketimize sayısız üstün hizmetlerde bulunmuş Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’u Üniversitemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” sözleriyle konuşmasına başladı.
Akademik yıl törenimizin birlik ve beraberlik duygularımızın, vatanımıza ve milletimize bağlılığımızın perçinlediği anlamlı bir dönemde gerçekleştiğini belirten Rektörümüz, “15 Temmuz’da gerçekleşen hain darbe girişimi, vatanına, milletine, bayrağına bağlılık yemini etmiş bizler için çok büyük bir sınav oldu. Hamd olsun ki milletimizin iradesi, feraseti ve cesareti galip geldi.” şeklinde konuştu.
Rektörümüz, öğretim elemanlarımızın çabaları ve idari personelimizin gayreti, öğrencilerimizin azmi ve heyecanı ile Düzce Üniversitesi’nin; 2000 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri arasında birinci sırada, Dünya Üniversiteleri arasında da ilk iki bin içerisinde yer almaya devam ettiğine dikkat çekti. Yaklaşık 30.000 öğrenci, 2500 akademik ve idari personeliyle Üniversitemizin büyük bir aile olduğunu söyleyen Rektörümüz, “bilim için bilim değil, toplum için bilim” anlayışıyla hareket ettiklerini sözlerine ekledi.
Üniversitemizin kuruluşundan bugüne, bölgemizin ve özellikle Düzce’nin sürdürülebilir kalkınmasına önemli katkılar verdiğini dile getiren Rektörümüz, “Çabalarımızın önemli bir karşılığı olarak, Yükseköğretim Kurulu tarafından 2015 Haziran’da başlatılan Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Projesi’ne yaptığımız başvuru sonucu, Ülkemizdeki tüm üniversiteler içerisinden seçilen beş üniversite arasında yer aldığımızı ve bölgemizin kalkınmasına sağlık ve çevre alanlarında bilgi ve insan kaynağı odakları ile katkı sağlamak üzere seçildiğimizi, kıymetli Cumhurbaşkanımızdan öğrenme gururunu yaşadık.” ifadelerini kullandı.
Üniversitemizin fiziki yatırımlarının hızla devam ettiğinin altını çizen Rektörümüz bu akademik yılda, aynı anda 2000 öğrencinin ders yapabildiği Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Kültür Merkezini kullanıma açtıklarını söyledi. Üniversitemizin, Osman Gazi’nin en çok güvendiği komutanlarından Akçakoca Bey’in ve çok kıymetli ilçemizin adını taşıyan ve 13’üncü fakültesi olan Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne kavuştuğunu ifade Rektörümüz, Fakülte binasının inşaat ihalesinin yapıldığını belirtti. Üniversitemizde Sağlık Bilimleri Fakültesinin kuruluşunun tamamlanmak üzere olduğunun müjdesini de veren Rektörümüz, yasal süreçlerin hızla tamamlanmasına katkı sağlayan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Dr. Faruk Özlü’ye, tüm devlet büyüklerimize ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.
Açılış konuşmalarının sonrasında Üniversitemiz Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Filiz Kaya ve Yrd. Doç. Dr. Haluk Yücel tarafından klasik Türk müziği icra edildi.
2016-2017 Akademik Yılı Açılış Dersi’ni vermek üzere kürsüye davet edilen Başbakan Yardımcımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlar getirmesi temennisiyle sözlerine başladı.
Bilginin çok önemli olduğunu fakat hayatın sadece bilgiden ibaret olmadığını ifade eden Numan Kurtulmuş, insan topluluklarının mutluluk içerisinde yaşaması için ilmin yanına irfan ve hikmetin de eklenmesi gerektiğini söyleyerek dünyaya sunacağımız en önemli şeyin, bilimi irfan ve hikmetle anlamlı hale getirmek olduğunu dile getirdi. 
Zor bir dönemden geçtiğimizi belirten Başbakan Yardımcımız, bu süreci anlamamız için büyük resmi çok iyi analiz etmemiz gerektiğine dikkat çekerek 15 Temmuz’un bölgemizdeki resmin bir parçası olduğuna vurgu yaptı. Büyük resmi ikinci Sykes Picot olarak tanımlayan Prof. Dr. Kurtulmuş, bir asır önce sınırları bölen zihniyetin şimdi de zihinleri bölmek istediğine dikkat çekti. FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerinin arkasındaki güçlerin ikinci Sykes Picot’u oluşturmak istediğini söyleyen Numan Kurtulmuş, oynanan oyunu bozacak tek ülkenin Türkiye olduğunu sözlerine ekledi.
Yeni Türkiye’nin dört sütun üzerine inşa edileceğinin altını çizen Başbakan Yardımcımız, bunları devlet-millet kaynaşması, siyasi ve ekonomik bağımsızlık, köklerimizle yeniden buluşmak ve gönül coğrafyamıza açılmak şeklinde nitelendirdi. Yeni Türkiye’nin bir hayal değil, bir hedef olduğunu ifade eden Numan Kurtulmuş, bu hedefi gerçekleştirmek için adım adım yürüyeceklerini dile getirdi. Yeni Türkiye’nin sadece kendisinin değil, yeni Ortadoğunun kuruluşunun da başlangıcı olduğunu belirterek sözlerine son verdi.
Üniversitemiz 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni, Düzce Valimiz Zülkif Dağlı ile Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ın, Başbakan Yardımcımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a hediyelerini takdim etmesinin ardından sona erdi.



 

SEÇ SİGORTA LOGO SON
Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Şeker Oto Kiralama

TÜM KATEGORİLER

  1. Güncel
  2. Siyaset
  3. Ekonomi ve İş Dünyası
  4. Eğitim
  5. Asayiş
  6. Sağlık
  7. Spor
  8. Sektörel
  9. Kültür Sanat
Düzce Arti Dergisi, Yaşadığınız Kentteki Herşeyin Bir Fazlası.