MANTICI GÜLTEN ANA SİTE SAĞ
27 Nisan 2024
SEÇ SİGORTA LOGO SON

Açılışa MEB Yusuf Tekin Katıldı

Düzce’nin Yeni Eğitim Yuvası Çocuk Cıvıltıları İle Şenlendi

21 Şubat 2024 Çarşamba 18:45
Okunma
Açılışa MEB Yusuf Tekin Katıldı

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleri ile inşaatına başlanan 24 derslikli Azmimilli İlkokulu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katıldığı görkemli törenle açıldı. Törende Türkiye’ye örnek teşkil ederek imece usulü inşa edilen okulun yapımına katkıda bulunan hayırseverlere plaket takdim edildi.

Düzce’nin dört bir yanında eğitim yatırımları konusunda sorumluluk üstlenen Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleri ile yapımına başlanan Azmimilli İlkokulu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katıldığı resmi törenle açıldı. Törene Düzce Valisi Selçuk Aslan, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, başkan yardımcıları, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta konuşan Bakan Yusuf Tekin, hayırseverlerin yaptırdığı eğitim yuvalarının açılışına özellikle katıldığını belirterek şunları söyledi: “Güzel bir vesile ile aranızda olmaktan mutluluk duyuyorum. Güzel vesile derken; burada güzel bir eğitim tesisini açıyoruz. İsmi ve tevafuk ettiği tarih çok anlamlı oldu. Milletin azmini ve kararlılığını arkasında alarak kurtuluş mücadelesini yürüten Kurtuluş Savaşı ekibimizin ilk temelini attığı bir okulun yeniden yapılması Cumhuriyet’in 100. Yılı ve bize denk gelmesi güzel bir an oldu. Bu okulun yapımına katkı veren hayırseverlerimiz var. Bu vesile ile kendilerine teşekkür ediyorum. Bakan olduğumdan bu yana sadece hayırseverlerin yaptırdığı okulların açılışına gidiyorum. Gitme sebebim de hayırseverlerimize bizzat teşekkür etmektir. Haziran ayından itibaren kendilerine giderek açılış yaptığımız yaklaşık 2 bin 200 derslik var. Protokolünü imzaladığımız sayı. Bu katkı desteklerin devam etmesini istiyoruz. Hep beraber eğitim sürecinde hak ettiği yerlere gelmesi için çaba sarf edeceğiz.”

YENİ YATIRIMLAR İLE KAPASİTE %10 ARTACAK

Düzce’de devam eden okul yatırımlarından söz eden Bakan Tekin, kapasitenin artmaya devam edeceğini belirterek “Düzce’de yapımı devam eden daha çok eğitim tesislerimiz var. Halihazırda 3 bin 800 derslik var ve tamamı bitirildiğinde kapasite %10 daha artacak. Bize bu imkanları sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum, hayırseverlerimize de çok teşekkür ediyorum.

DÜZCE’DE EĞİTİMİN 100. YILI

Açılış törenindeki konuşmasında Cumhuriyet ile yaşıt bir okulun yeniden inşa edildiğini söyleyen Düzce Valisi Selçuk Aslan da şu ifadeleri kullandı: “Azmimilli İlkokulu Cumhuriyet ile yaşıt. Düzce’mize iz bırakan nesiller yetiştiren bir okul. 1999 depreminde yıkıldıktan sonra prefabrikte eğitime devam edilmiş. Sayın belediye başkanımızın öncülüğünde imece çalışması ile bu muhteşem yapı Düzce’ye kazandırıldı. Teşekkür ediyorum kendisine ve emeği geçenlere. Cumhuriyetimizin 100. yılında pek çok şeyin olduğu gibi Düzce’de de eğitimin 100. yılı olsun diyorum, saygılarımı sunuyorum.”

 

 

“EVLATLARIMIZ DAHA MODERN MEKANLARDA EĞİTİM ALACAK”

Törende konuşan AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir de eğitim yatırımlarından duyduğu mutluluğu dile getirerek “Eğitimin birinci sıraya koyulduğu bir ailede büyüdüm. Rahmetli babamın bizlere verdiği değeri sizlere aktarmak isterim. Benim doğduğum nahiyede lise yoktu. Ben bir imam kızıyım ve babam beni orada okutamayacağını düşündüğü için İstanbul’a gitmeye karar vermişti. Ailesinin iç göçüne sebep olmuş bir çocuğum. Ben okulla ilgili her projede çok heyecanlanıyorum. Kız ve erkek çocuklarımızın daha modern yerlerde eğitim alması için yapılan işlerin parçası olmaktan mutluluk duyuyorum. Sayın Faruk Özlü başkanımıza ve hayırseverlere teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun.

BELEDİYE VE HAYIRSEVER İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE İNŞA EDİLDİ

Açılış törenindeki konuşmasında Düzce’deki eğitim yatırımları konusunda sorumluluk üstlendiğini belirten Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, okul inşaatı için hayırseverlerle bizzat görüştüğünü söyledi ve öncelikle okul arazisini genişletmek amacıyla belediye eliyle arsa alınarak alana dahil edildiğini belirtti. Başkan Özlü konuşmasında şunları söyledi: “Çok mutluyum, biz bu okulu aslına uygun mimaride inşa etmeye özen gösterdik. BU okul 1999 depreminde yıkılmıştı ve 8 derslikli bir okuldu. Bugün ihtiyacımız daha fazla olduğu için 24 derslikli olarak inşa ettik. Burası aslında parktı, yetersizdi. Yandaki arsayı da belediye olarak satın aldık. Parkın da yapısını değiştirdik, okul yaptık. Hayırseverlerin katkısı ile bu okulu inşa ettik. İlk katkıyı sağlayan Hasan Çolakoğlu idi. Daha sonra diğer hayırsever kardeşlerimiz de bu okulun inşasına katkıda bulundular. Bu iş Türkiye’ye örnek olacak bir iştir, imece usulüdür. Bu okulun inşaatını yaparken sınıf maliyetlerini hesapladık ona göre yaptık. Huzurlarınızda bütün hayırsever arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Tören açılış kurdelesinin kesilmesi, dualar ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından dersliklerin gezilmesi ile sona erdi.

SEÇ SİGORTA LOGO SON
Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Şeker Oto Kiralama

TÜM KATEGORİLER

  1. Güncel
  2. Siyaset
  3. Ekonomi ve İş Dünyası
  4. Eğitim
  5. Asayiş
  6. Sağlık
  7. Spor
  8. Sektörel
  9. Kültür Sanat
Düzce Arti Dergisi, Yaşadığınız Kentteki Herşeyin Bir Fazlası.