MANTICI GÜLTEN ANA SİTE SAĞ
29 Nisan 2024
SEÇ SİGORTA LOGO SON

19. Yüzyılda Osmanlı’da Suç Ve Sebepleri

Düzce Üniversitesinde 19. Yüzyılda Osmanlı’da Suç ve Sebepleri Adlı Konferans Düzenlendi

29 Kasım 2016 Salı 22:23
Okunma
19. Yüzyılda Osmanlı’da Suç Ve Sebepleri

Düzce Üniversitesinde 19. Yüzyılda Osmanlı’da Suç ve Sebepleri Adlı Konferans Düzenlendi
Üniversitemiz Tarih Topluluğu tarafından düzenlenen “19. Yüzyılda Osmanlı’da Suç ve Sebepleri” başlıklı konferans, Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Kültür Merkezi İstiklal Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Topluluğun danışmanlığını yapan Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Yaşayanlar, duygu ve düşüncelerini dile getirdiği açılış konuşmasının ardından davetli konuşmacı İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Mert Sunar’ın özgeçmişini paylaşarak sözlerini sonlandırdı.
Konferansını vermek üzere kürsüye davet edilen Yrd. Doç. Dr. Mehmet Mert Sunar, 19. yüzyıl başında İstanbul’da yaşanan suç ve şiddet olaylarının; gündelik hayatta ve savaş ortamında yaşanan suç ve şiddet olarak ikiye ayrıldığını belirterek devlet otoritesinin zayıflamasıyla birlikte şiddet olaylarının arttığını ifade etti. Yeniçeri mensubu asker kişilerin ticarete atılmasıyla çıkar çatışmalarının yaşandığını söyleyen davet konuşmacı, bozulan tımar sisteminden dolayı taşrada işsiz kalan genç nüfusun şehirlere gelerek iş bulmaya çalışmasının, iş bulamayanların çete oluşturarak esnaflardan para koparmaya çalışmalarının İstanbul’un sorunları arasında yer aldığını sözlerine ekledi.
Savaş sırasında yaşanan suçlara da değinen Yrd. Doç. Dr. Mehmet Mert Sunar, bu dönemde asker toplanması ve sefere çıkılması esnasında askere gideceklerin dükkan sahiplerinden yiyecek, içecek ve para talebinde bulunmaları; vermeyenleri, üstü kapalı bir şekilde tehdit etmelerinin de halk arasında huzursuzluklara yol açtığını dile getirdi. Yeniçeri ve medrese öğrencileri arasındaki çatışmalardan da bahseden Sunar, öğrencilerden gelen soruları cevaplandırarak konuşmasını tamamladı.
Konferansın sonunda Yrd. Doç. Dr. Mehmet Mert Sunar’ın teşekkür belgesini takdim etmek için sahneye davet edilen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Genç, öğrencilerimizin tarih alanında kulaktan dolma bilgilere değil, uzman kişilerin belgelerle yaptığı açıklamalarına dikkat etmeleri tavsiyesinde bulunarak etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.



 

SEÇ SİGORTA LOGO SON
Yorumlar
Kalan karakter sayısı : 1000

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Şeker Oto Kiralama

TÜM KATEGORİLER

  1. Güncel
  2. Siyaset
  3. Ekonomi ve İş Dünyası
  4. Eğitim
  5. Asayiş
  6. Sağlık
  7. Spor
  8. Sektörel
  9. Kültür Sanat
Düzce Arti Dergisi, Yaşadığınız Kentteki Herşeyin Bir Fazlası.